Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Akcija kod Štirovače

Pripadnici HV-a spasili ozlijeđenog francuskog turista na Velebitu

Velebit
Velebit
Autor:
Objavljeno: 22. listopad 2018. u 21:34 2018-10-22T21:34:20+02:00

Pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima Hrvatske vojske u ponedjeljak su na Velebitu spasili i u bolnicu prevezli francuskog turista, koji se ozlijedio prilikom pada s četverokotačnog quad vozila

ZAGREB Pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima Hrvatske vojske u ponedjeljak su na Velebitu spasili i u bolnicu prevezli francuskog turista, koji se ozlijedio prilikom pada s četverokotačnog quad vozila.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su, nakon hodnje osoblja Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na Velebitu, pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima HV-a uočili francuskog turista koji je stradao prilikom pada s quad vozila kod predjela Štirovače.

U spašavanju su sudjelovali satnik Marin Jerković i nadnarednik Ivica Plečić iz Vojne policije te pripadnici Medicinskog tima, u čijem su sastavu bile liječnice natporučnice Tajana Vujnović i Danijela Vrhovski te medicinske tehničarke natporučnica Valentina Malović i nadnarednica Magda Gugić, kao i vozač sanitetskog vozila skupnik Janko Pozaić.

Pomogli mu i zbrinuli ga te potom prevezli u najbližu bolnicu u Gospiću.

»Tom prilikom pripadnici Hrvatske vojske brzinom reakcije i stručnošću pokazali su na djelu svoju profesionalnost«, ističu u MORH-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.