Uskoro suđenje Josi Nokoviću

Prijetio ubojstvima i eksplozivom: Bivši zatvorski čuvar ucjenjivao bogate Riječane

Ico Mikuličić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Noković je prijetio imućnijim Riječanima da će pobiti njihove obitelji, kuće im dignuti u zrak, ukoliko mu ne isplate velike svote novca. Uhićen je nakon prijetnji vlasniku i direktorima »Plodina«



RIJEKA  Nove, zapanjujuće ucjene otkrivene su u istrazi već poznate afere ucjenjivanja Plodina i njenog vlasnika Mile Ćurkovića s gotovo milijun eura.


Plodine nisu bile jedina meta lani uhićenog bivšeg zatvorskog čuvara Jose Nokovića kojem ovog tjedna, 26. veljače, počinje suđenje u Rijeci.


Sada ispada da je, prije Plodina, Noković ucjenjivao niz poznatih Riječana. Prijetio je  da će im vile dići u zrak, a njih i obitelji likvidirati ako ne plate.




Sada saznajemo da je jedan od ucjenjivanih bio i Ivan Štokić, nekad poznati direktor Riječke banke koji je neslavno završio bankarsku karijeru. Štokiću je iznuditelj prijetio da će ga ubiti i u zrak mu dignuti poznatu vilu u Kostreni, nasuprot nekadašnjeg kluba Croatia linea.


Nove informacije pokazuju da je ucjenjivačka pisma u kojima je tražio desetke tisuća eura slao i Štokićevim susjedima iz takozvane Aleje bogataša u Kostreni. Prijetio je ubojstvima tih ljudi i njihovih obitelji…


Opširnije u tiskanom izdanju Novoga lista