Seks & ucjena

Pri kraju suđenje ucjenjivačicama: Riječanke opovrgavaju da su iznudile novac istarskog poduzetnika

Fiore Vežnaver

Prijetile su da će mu uništiti brak i obitelj te društveni ugled / Arhiva NL

Prijetile su da će mu uništiti brak i obitelj te društveni ugled / Arhiva NL

Adrijana Ademi, Farija Mutiši i Danijela Omerović 2013. godine su istarskog poduzetnika uhvatile u »zamku«, upoznajući ga s tada maloljetnom Adrijanom. Tvrdio je da do spolnog odnosa nije došlo, ali je mjesecima plaćao njihovu šutnju



RIJEKA  U završnu fazu ušlo je suđenje trima mladim Riječankama koje se terete da su od 54-godišnjeg poduzetnika iz Istre iznudile ukupno 88.500 kuna, ucjenjujući ga da će ga prijaviti policiji za silovanje i seksualni odnos s jednom od njih, tada maloljetnicom, kao i da će objaviti kako plaća seksualne usluge druge djevojke, što će mu uništiti brak te narušiti obiteljske odnose i društveni ugled.


Suđenje u riječkom Općinskom sudu odnedavno je zatvoreno za javnost, no izvori bliski sudskim navode da su optuženice jučer iznijele svoje obrane. One od početka procesa izjavljuju da se ne smatraju krivima, i jučer su poricale inkriminacije, iznijevši svoje verzije događaja. Sljedeća faza suđenja su završne riječi optužbe i obrane, što bi se trebale čuti na skorašnjoj raspravi.


Prijetnje telefonom


Na optuženičkoj klupi nalaze se 21-godišnja Adrijana Ademi, 36-godišnja Farija Mutiši i 23-godišnja Danijela Omerović, koje su neko vrijeme provele i u istražnom zatvoru. Riječko Općinsko državno odvjetništvo traži od suda da  Fariju Mutiši osudi na godinu i deset mjeseci zatvora, dok za Ademi i Omerović traži kaznu od po godinu i tri mjeseca zatvora. Optužnica ih tereti da su  od 54-godišnjaka, koji je u međuvremenu umro, ucjenama novac iznuđivale od 25. siječnja  do 10. studenoga 2013. godine.




Po navodima optužnice, za poduzetnika iz Istre problemi su počeli nakon što je Danijela Omerović, koja se već neko vrijeme družila s tim 34 godine starijim muškarcem, dala tada maloljetnoj Adrijani Ademi njegov telefonski broj, radi pružanja seksualnih usluga.


Do seksualnog odnosa s maloljetnicom nije došlo, no unatoč tome su ga  Mutiši i Ademi, tvrdi tužiteljstvo, u više navrata poslije nazivale telefonom, govoreći mu da donese novac, ukoliko ne želi da mu se razori brak i ima druge komplikacije u životu.



U optužnici se preciziraju četiri datuma i navrata kada je istarski poduzetnik iznuđivačicama predao novac. Policija je 10. studenoga 2013. godine  postavila klopku iznuđivačicama, nakon što ucijenjeni muškarac sve to više nije mogao trpjeti i  odlučio prijaviti slučaj policiji.  Klopka je postavljena na riječkom željezničkom kolodvoru, prilikom primopredaje 4.000 eura.



Nakon što je otvorena istraga, žrtva iznude, istarski poduzetnik, na ispitivanju u tužiteljstvu je ispričao da je tijekom 2012. godine upoznao Danijelu Omerović, da joj je plaćao za seks, ali su bili u nekoj poluemotivnoj vezi, pa bi joj poklonio i nešto mimo plaćenog seksa.


Kobno poznanstvo


Prema njegovoj priči, zapleo se u probleme nakon što je upoznao još maloljetnu Adrijanu Ademi, s kojom je otišao u stan njene poznanice. S njom nije imao spolni odnos, ali ona je u jednom trenutku napravila scenu, počela vikati, da je još maloljetna i da joj je oduzeo nevinost, kazao je muškarac u saslušanju u tužiteljstvu, objašnjavajući da je poslije pristao platiti 2.000 eura.


No, to je, po njegovim riječima, tek bio početak njegove kalvarije, djevojke su ga  počele učestalo zvati, prijeteći da će sve tri doći na njegovu kućnu adresu, sve reći supruzi i doći mu u tvrtku. Zato je više puta platio za njihovu šutnju.