Policija traga za prevaranticama

Prevarena umirovljenica s Kantride: Ponudile joj provjeru novčanica, pa ukrale 15.000 kuna

Šarlota Brnčić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Prevarantice su dobile devize da ih "provjere"



Policija traga za nepoznatim ženskim osobama koje su na prijevaran način oštetile 87-godišnjakinju za više od 15.000 kuna.


Prijevara se zbila 18. studenoga, kad je umirovljenicu nazvala ženska osoba predstavljajući se kao zaposlenica novčarske ustanove. U razgovoru joj je rekla da će na njenu adresu stanovanja doći kolegica koja će preuzeti novac u stranoj valuti radi provjere novčanica.


Ništa ne sumnjajući, 87-godišnjakinja je u svoj dom na području Kantride pustila nepoznatu ženu te joj predala novac. Tek naknadnom provjerom shvatila je da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.




Djelatnici Policijske postaje Delnice zaprimili su prijavu 79-godišnjaka kojega su dvije nepoznate ženske osobe oštetile za nekoliko tisuća kuna. Prije nekoliko dana oštećeni ih je pustio u svoju obiteljsku kuću na području Brod Moravica nakon što su se predstavile kao zdravstvene djelatnice koje će mu pružiti besplatnu uslugu masiranja. Iskoristile su, međutim, nepažnju 79-godišnjaka i iz njegova doma se udaljile s otuđenim novčanim iznosom.