BRUTALAN JUTARNJI NAPAD

Pretučen ugledni zagrebački profesor, napadači ga vezali i udarali u stanu

Ana Raić Knežević

V. Karuza

V. Karuza

Živu glavu jedva je izvukao ugledni zagrebački profesor u mirovinu Duško Miličić (81) kojeg su jučer rano ujutro u njegovom domu na zagrebačkom Horvatovcu napali nepoznati muškarci. Nešto prije sedam sati nepoznate osobe upale su u Miličićev dom, te nasrnule na još usnulog umirovljenika



ZAGREB Živu glavu jedva je izvukao ugledni zagrebački profesor u mirovinu Duško Miličić (81) kojeg su jučer rano ujutro u njegovom domu na zagrebačkom Horvatovcu napali nepoznati muškarci. Nešto prije sedam sati nepoznate osobe upale su u Miličićev dom, te nasrnule na još usnulog umirovljenika. 


Kako doznajemo, na glavu su mu navukli vreću, te ga počeli tući. Udarci su mu pljuštali po cijelom tijelu no vremešni je Miličić posljednjim snagama uspio strgnuti vreću s lica. To je očito obeshrabrilo napadače, koji su se vjerojatno uplašili da bi njihova žrtva mogla početi dozivati u pomoć i tako uznemiriti susjede. Odustali su zato od daljnjeg napada i pobjegli ostavivši Miličića koji je uspio pozvati policiju i Hitnu pomoć. 


Tijekom prijepodneva u njegovom stanu na Horvatovcu, koji se nalazi u zgradi s nekoliko katova, obavljen je očevid. Istražitelji su pomno pregledali cijeli stan i dvorište ne bi li sačuvali čim više tragova ovog brutalnog, jutarnjeg napada. 


– Na Horvatovcu se nešto prije sedam sati ujutro dogodio napad na 81-godišnjaka koji je pri tome lakše ozlijeđen, kratko su nam rekli u Policijskoj upravi zagrebačkoj, ne iznoseći baš nikakve detalje ovog nesvakidašnjeg događaja koji je uznemirio Miličićevo susjedstvo. – Čuo sam se malo prije s njim. Na pregledu je u Klinici za traumatologiju i ne osjeća se baš dobro, no srećom da sve nije prošlo puno gore. Šokiran sam, rekao nam je jedan od Miličićevih prijatelja i suradnika. 

Uspjeli smo kontaktirati i Miličićevoj sina, uglednog kardiokirurga Davora Miličića, akademika koji je trenutno i dekan Medicinskog fakutleta u Zagrebu, te predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb. 


– Ni ja ni tata ne znamo što su napadači htjeli, kratko nam je rekao još uvijek šokirani Davor Miličić. Duško Miličić tijekom svoje karijere osim medicinom bavio se i pisanjem. U komentarima što ih je objavljivao u “Vjesniku” i “Slobodnoj Dalmaciji” vrlo često bavio se temama svog rodnog Hvara.