Tragičan ishod

Preminuo motociklist iz Mihotića koji je stradao u Iki

Slavica Kleva

Motociklist je "kawasakijem"  preticao kolonu automobila, izgubio nadzor nad motociklom te pao i otklizio na suprotnu stranu kolnika gdje je udario u "opel combo"

Motociklist (38) iz Mihotića  preminuo je u KBC-u od ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila u Iki u utorak nešto poslije 16 sati. Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ceste iz smjera Ike prema Lovranu, nadomak Hotelijerskog fakulteta, u Primorskoj ulici bb. Policijski službenici opatijske Prometne policije na mjestu događaja obavili su očevid, uzeli izjave svjedoka, vozača koje je preticao kao i vozača u čiji je automobil nesretni Kos udario. Utvrđeno je da je Kos  upravljajući motociklom »kawasaki« iz smjera Ike prema Lovranu preticao kolonu automobila. Uspio se i vratiti u kolonu, no u tom dijeliću sekunde izgubio je nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Uslijed klizanja  Kos je prešao na suprotnu stranu kolnika i pritom silovito udario u osobno vozilo marke »opel combo«, kojim je iz smjera Lovrana baš u tom trenutku naišao 33-godišnji Riječanin. Nakon toga nesretni Kos je od siline udarca  odbačen u drugo vozilo, marke »volvo« koje je bilo parkirano na nogostupu. 

Nesretni motociklist imao je zaštitnu kacigu na glavi, ali ga ona nije spasila, udarci i ozljede bile su ipak vrlo teške. Vozač »opela« također je na licu mjesta alkoskopiran, no bio je trijezan.


Zamjenica Općinskog državnog odvjetnika naložila je obdukciju tijela kao i zatražila analizu krvi i mokraće nesretnog motociklista kako bi očevid prometne nesreće bio  cjelovit.