Tragičan ishod

Preminuo B. L. (54) koji je vozeći bicikl stradao u nesreći na Preluku u četvrtak navečer

Fiore Vežnaver

Snimio Fiore VEŽNAVER

Snimio Fiore VEŽNAVER

Nesreća se dogodila oko 21.35 sati, na dugom ravnom dijelu ceste na Preluku, u blizini kampa.  Vozač crnog sportskog bicikla author, koji je dolazio iz smjera Voloskog i vozio u smjeru Kantride, nastradao je kada je u njega udario automobil peugeot 207, za čijim se upravljačem nalazila 32-godišnja vozačica



RIJEKA U bolnici na Sušaku od posljedica prometne nesreće preminuo je 54-godišnji B. L. koji je stradao u nesreći na Preluku u četvrtak navečer. 54-godišnjak je u prometnoj nesreći sudjelovao kao vozač bicikla, a zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u bolnicu, gdje je nažalost preminuo.


Biciklist B. L. teško je ozlijeđen u četvrtak navečer u prometnoj nesreći što se dogodila na Preluku. Nakon sudara s automobilom, bez svijesti je hitno prebačen u bolnicu, a na kraju smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja.


Nesreća se dogodila oko 21.35 sati, na dugom  ravnom dijelu ceste na Preluku, u blizini kampa.  Vozač crnog sportskog bicikla author, koji je dolazio iz smjera Voloskog i vozio u smjeru Kantride, nastradao je kada je u njega udario automobil peugeot 207, za čijim se upravljačem nalazila 32-godišnja vozačica. 




Ona se peugeotom uključivala u promet na glavnu cestu s prilaznog puta, s parkirališta uz more. Policija je objavila da stradali biciklist nije imao reflektirajuću biciklističku odjeću, dok je na prednjem dijelu bicikla bilo uključeno svjetlo.  



Sudeći po tragovima na cesti, te položaju stradalnika i bicikla nakon nesreće, moglo se zaključiti da je biciklist pokušao izbjeći sudar kada je vidio da mu automobil preprečuje put. »Bježao« je na lijevu stranu ceste, ali nije uspio izbjeći sraz s vozilom. Već su prvi prizori nakon nesreće ukazivali da je vozač sportskog bicikla ozbiljno stradao. Medicinska ekipa Hitne pomoći je brzo stigla i ukazala mu pomoć, no o ozbiljnosti stanja 54-godišnjaka ukazivala je, nažalost, i činjenica da je bez svijesti prebačen za bolnicu.  


– Žao mi je čovjeka, i ja svaku večer bicikliram kao on. Strašno je to što mu se dogodilo – rekao je zabrinuto na mjestu događaja strani turist koji je naišao na mjesto nesreće.