Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Vatrogasci na nogama

foto Požari kod Sušačke Drage i na Pulcu

Foto Sergej DRECSHLER
Foto Sergej DRECSHLER
Autor: ,
Objavljeno: 18. srpanj 2012. u 18:08 2012-07-18T18:08:00+02:00

Požar kod Drage najvjerojatnije je izazvan iskrenjem na željezničkoj pruzi

RIJEKA Veći požar što je u Dragi uz prugu izbio oko 16 sati,  prouzročilo je, prema neslužbenim informacijama, iskrenje pri prolasku  vlaka. Suho raslinje, makija i veća pošumljena površina učas  su planuli.  Zbog blizine naselja i velike opasnosti od širenja vatre požarište je učas  vrvjelo vatrogascima DVD-a Škrljevo, Bakar, Zlobin, Viškovo – Halubje,  te JVP Rijeka. No, zbog nepristupačnog terena, morali su zatražiti pomoć  iz zraka. Kanader pristigao iz Divulja bio je dovoljna pomoć da se požar  u roku od sat vremena stavi pod kontrolu, iako je razmatrana mogućnost  dolaska još jednoga ukoliko se vatra razbukta. 

Požar u Sušačkoj Dragi Foto Sergej DRECHSLER 1.jpg
Požar u Sušačkoj Dragi / Foto S. Drechsler

No, i tih sat i pol vremena izazvali su nelagodu kod stanovništva naselja Brig i Gušće. Naime, iako je vatra gorjela s gornje strane pruge, samo desetak metara bila je udaljena od novoizgrađene kuće. Stanovnici  Briga, ispod lokalne prometnice »lakše su disali« od onih čije su kuće bile  bliže požaru, pa nikakvo čudo što se Marica Krikšić našalila rekavši da bi  kanader veću korist učinio  da joj je zalio vrt nego »graju«. Marija Balog  pak kaže kako često gori u Dragi uz prugu, ali na tom mjestu nikad do jučer. No, zato na lokacijjama zvanim Draški potok i Gušće, neovisno o godišnjem dobu često plamte požari. Nasreću, sve je dobro završilo,  ma koliko zbog gustog dima, brojnih vatrogasaca i njihove opreme izgledalo da neće. I sami vatrogasci su odahnuli dolaskom kanadera jer je istovremeno u Rijeci gorjelo i na Pulcu, a stizale su dojave i o sitnijim požarima u okolici grada. 

 Požar iznad Rijeke na brdu Pulac, Veli vrh, lokaliziran je u 16,39 sati, a u vatri je opožareno oko 14 hektara borove šume, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.