Očevidom isključen tehnički faktor

Požar u Elektrotehničkoj školi u Rijeci je podmetnut: Nakon krađe imenika, noćas gorjela zbornica

Ico Mikuličić

Ovo je ostalo od zbornice

Ovo je ostalo od zbornice

 Zbornica je potpuno uništena, četiri susjedna ureda, oštećen gornji kat i vanjska  fasada, a osim toga je sve začađeno. Policija je isključila tehnički faktor kao mogući uzrok požara, te se pokazalo da je netko podmetnuo požar.



RIJEKA Noćas nešto prije 3 sata buknuo je požar u srednjoj školi na Mlaki u Rijeci, javila je PU primorsko-goranska. Riječ je o zgradi Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo te Elektroindustrijske i obrtničke školi u Zvonimirovoj 12 u koju je proteklih mjesec dana dvaput provaljeno radi krađe školskih imenika i dokumentacije. 


Druga provala u mjesec dana: Ukradeni školski imenici i materijali za maturu!


Noćas je ponovno provaljeno u školu, ali je ovoga puta izbio požar. Zbornica je potpuno uništena, gorjela su i četiri susjedna ureda, oštećen je gornji kat i vanjska fasada, a osim toga je sve i začađeno. 


Za provalnicima koji su u proteklih mjesec dana dva puta uništili školsku dokumentaciju policija još traga, no je li ovaj požar povezan s tim događajima tek će se otkriti.




Policija je do popodneva obavila očevid isključivši tehnički faktor kao mogući uzrok požara, te se pokazalo da je riječ o ljudskom faktoru odnosno da je netko podmetnuo požar.


Naime, stručnjaci za požare pokušali su locirati mjesto s kojeg je požar krenuo. 


Foto Ivica TOMIĆ


Foto Ivica TOMIĆ



Netko od susjeda i domar su prvi primijetili požar i alarmirali vatrogasce.  Oni koji su prvi došli na lice mjesta kažu da se požar tada već bio jako razbuktao i da su se čule manje eksplozije od pucanja stakala i drugih predmeta. – Sve je izgledalo jako zastrašujuće, komentirali su.


Susjedi s kojima smo razgovarali na mjestu događaja sumnjali su u mogućnost da je požar podmetnut, a to su prvenstveno povezali s prethodnim provalama i krađama školskih dnevnika. 


“Požar su oko 4,25 sati lokalizirali vatrogasci JVP Rijeka. Prema dosadašnjim saznanjima požar je zahvatio nekoliko prostorija na prvom katu”, kratko je ujutro izvijestila PU primorsko-goranska.


Uzalud im krađa: Provalnici u srednju elektro-školu nisu našli ispite za državnu maturu