Vatra u lakirnici

Požar buknuo u pilani Sinnik u Donjoj Dobri, ljudski životi nisu ugroženi

Slavica Kleva

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

"Uspjeli smo spasiti proizvodni pogon kojeg je vatra također zahvatila, a osim JVP Delnice i DVD iz Delnica, požar su gasila mnogobrojna dobrovoljna vatrogasna društva iz Moravica, Brod Moravica, Skrada, Vrbovskog, Ravne gore.... Uspjeli smo spasiti četiri radna stroja, a  da će šteta biti ogromna nema dvojbe", kazao nam je zapovjednik JVP Delnice Dragan Abramović



DONJA DOBRA U požaru što je buknuo u prijepodnevnim satima u hali lakirnice pilane Sinnik u Donjoj Dobri ljudski životi nisu bili ugroženi, a  s obzirom da je hala godinama izvan upotrebe.


No, kako doznajemo od voditelja pilane Borisa Božičevića, materijalna šteta bit će svejedno velika jer su u njoj držali repromaterijal i vrijednu robu.


Što je uzrokovalo požar u hali koja odavno, barem unazad šest godina, nije proizvodni pogon, teško je procjenjivati; to bi trebalo biti otkriveno policijskim očevidom kojem će prionuti djelatnici protupožarnog odjela PU primorsko-goranske.




Dojava o požaru stigla je u 11.14 minuta nakon čega su aktivirane vatrogasne postrojbe iz Delnica, Skrada, i Vrbovskog i svih okolnih mjesta kako bi plamenu stihiju što brže stavili pod nadzor.


Od zapovjednika JVP Delnice  Dragana Abramovića doznajemo da je velik broj vatrogasaca angažiran na gašenju požara koji je pod nadzor stavljen odnah poslije podneva.


“Uspjeli smo spasiti proizvodni pogon kojeg je vatra također zahvatila, a osim JVP Delnice i DVD iz Delnica, požar su gasila mnogobrojna dobrovoljna vatrogasna društva iz Moravica, Brod Moravica, Skrada, Vrbovskog, Ravne gore…. Uspjeli smo spasiti četiri radna stroja, a  da će šteta biti ogromna nema dvojbe”, kazao nam je Abramović.


Vlasnik pilane Stjepan Bridić stigao je u Donju Dobru kad su mu javili da gori hala i nije nam imao što reći osim da je sreća u nesreći da nema ozlijeđenih. “Šteta, već sada procjenjujem, bit će velika. Hala ima površinu sto puta dvadeset metara, izgorjelo je sve sto je bilo unutra, vidjet ćemo što je uzrokovalo požar”, kratko je komentirao vlasnik Bridić.