Svjedočila majka

Povod obiteljskoj drami na Zametu bio je banalan: Blizanke Sara i Dajana posvađale se zbog – laptopa

Slavica Kleva

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Dajana jednostavno mora zadovoljiti svoje interese, znala je reći da ne može trpjeti, ali ona je takva! »Nije se trebalo to dogoditi«, rekla mi je Dajana, ali one žive u svijetu mobitela, nastavila je majka



RIJEKA  Ne, ja ne želim svjedočiti, iskoristit ću blagodat nesvjedočenja, kazala je jučer Dajana Grković, sestra Sare Grković kojoj se sudi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj sestri blizanki. Nakon sestre, u sudnicu je pred vijeće kojim predsjeda sutkinja Brankica Grgurić ušla majka blizanki.


– Neposrednih saznanja o događaju iz siječnja prošle godine nemam, radim u Njemačkoj. Otac mi je javio da su kćer Dajanu podvrgnuli hitnom operativnom zahvatu. Odmah sam krenula za Rijeku, stigla u bolnicu, ali je nisam mogla vidjeti, rekli su mi da je teško ozlijeđena. Pala sam u nesvjest, pružili su mi pomoć, pa sam nakon toga otišla u policiju misleći da ću moći vidjeti Saru i da ću joj donijeti odjeću. Tek kada sam je vidjela drugi dan, Sara mi je rekla da joj je žao, da su se posvađale zbog gluposti, u jednom dahu je započela svjedočiti majka blizanki.


– Moje su kćeri, dobro ih poznajem, Dajana je dominantna, očeva narav. Koliko mogu kontroliram i jednu i drugu, ali je činjenica da je tijekom odrastanja Dajana iskorištavala Saru. Dajana jednostavno mora zadovoljiti svoje interese, znala je reći da ne može trpjeti, ali ona je takva! »Nije se trebalo to dogoditi«, rekla mi je Dajana, ali one žive u svijetu mobitela, nastavila je majka.




Tijekom istrage bilo je nagađanja oko stvarnog povoda krvavom obračunu  blizanki, ali se ispostavilo da je razlog svađe prozaičan i banalan – jedna drugoj su uzimale laptop, a i jedna i druga su spremale ispite na fakultetu. Netrpeljivost, tanki fitilji, verbalnu su svađu brzo zamijenile šake, vika i galama prerasle u hrvanje i gušenje, obostranu tučnjavu. Sve dok Sara nije dohvatila nož s police i nasrnula na sestru koja je u tom trenutku ležala na krevetu u mraku.


Detaljnije o suđenju pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…