Istragu o kontejneru punom oružja

Potraga za srbijanskim poduzetnikom koji je preko Rijeke trgovao oružjem za Arabiju

Slavica Kleva

Navodno, po dojavi obavještajnih  službi, carinici su nakon zapljene kontejnera koji je bio deklariran da prevozi "obične“ cijevi, utvrdili da je zapravo riječ o dijelovima oružja, odnosno cijevima za rakete S-8,  ruske proizvodnje



RIJEKA Ministarstvo obrane uključilo se u istragu vezanu za sadržaj kontejnera kojeg su službenici riječke carine zaplijenili još prošli tjedan na provozu  iz “Crvene zastave“ u Kragujevcu  za krajnjeg korisnika u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


Navodno, po dojavi obavještajnih  službi, carinici su nakon zapljene kontejnera koji je bio deklariran da prevozi “obične“ cijevi, utvrdili da je zapravo riječ o dijelovima oružja, odnosno cijevima za rakete S-8,  ruske proizvodnje.


Navodno, riječ je velikoj količini dijelova spomenutog oružja, pa se istovremeno radi na nekoliko frontova, skladištenju zaplijenjenih dijelova oružja o čemu brine vojska, ali i traga za njegovim porijeklom i u konačnici se nastoji razotkriti  tko je krajnji kupac.




Istražitelji sumnjaju da je riječ o srbijanskom poduzetniku koji se i do sada spominjao  u međunarodnoj trgovini oružjem i vojnom opremom.