Privedeni 21-godišnjaci

Potjera u Zadru: Iz automobila izbacili kapuljače s prorezima i plastični pištolj

Hina

U policiji nisu željeli reći je li to uhićenje u vezi s razbojstvima koja su se u Zadru dogodila nedugo prije potjere



ZADAR – Zadarska policija privela je sinoć, nakon kraće potjere, dvojicu 21-godišnjaka koji su tijekom bijega od policijske provjere iz automobila izbacili kapuljaču s prorezima za oči, rukavice, plastični pištolj i ruksak.


Policijski djelatnici su sinoć oko 22 sata, kako se navodi u današnjem priopćenju, uočili sumnjivi automobil s nepripadajućim registracijskim pločicama, ali su pri pokušaju kontrole mladići pobjegli i uslijedila je potjera.


U policiji nisu željeli reći je li to uhićenje u vezi s razbojstvima koja su se u Zadru dogodila nedugo prije potjere, tek su kazali da je istraga u tijeku.




U današnjem priopćenju iz zadarske Policijske uprave navodi se da je sinoć oko 18 sati, u Ulici Mate Ujevića nepoznati je počinitelj ušao u prodavaonicu i uz prijetnju oštrim predmetom od 48-godišnje zaposlenice ukrao nekoliko tisuća kuna. Oko 20 sati, u Ulici Mate Karamana nepoznati je počinitelj ušao u prodavaonicu te odgurnuvši zaposlenicu iz kase uzeo nekoliko tisuća kuna. Treće se razbojstvo dogodilo sat kasnije, na Trgu kneza Višeslava, gdje je nepoznati počinitelj ušao u prodavaonicu i uz prijetnju oštrim predmetom od 25-godišnje zaposlenice otuđio također nekoliko tisuća kuna.


Za nepoznatim počiniteljima intenzivno se traga, a državnom odvjetništvu podnijete su kaznene prijave, kaže se u priopćenju.


O sinoćnjoj potjeri policija je u današnjem priopćenju izvijestila u dijelu pod nazivom »Krivotvorenje isprava«. Navodi se kako su sumnjivi automobil s nepripadajućim registracijskim pločicama, u kojemu su bile dvije osobe, policijski službenici I Policijske postaje Zadar uočili oko 22 sata u blizini benzinske postaje kod Nina. Prilikom pokušaja kontrole, vozač se automobilom dao u bijeg, a u vožnji su iz automobila izbacili kapuljaču s prorezima za oči, rukavice, plastični pištolj i ruksak. Nakon kraće potjere automobil je zaustavljen, a dvojica 21-godišnjaka iz Zadra privedena su na kriminalističko istraživanje.