Tražila posao, postala ropkinja

Poslodavci iz pakla: Uskoro suđenje supružnicima zbog iživljavanja nad radnicom iz Slavonije u Istri

Marica Košta

Ilustracija

Ilustracija

Nevjerojatno brutalna priča o psihičkom i fizičkom iživljavanju nad Slavonkom izišla je u javnost krajem srpnja nakon što je nesretna žena, polomljene čeljusti, izbijenih zuba, prelomljene jagodične i nosne kosti uspjela pobjeći k obitelji



PULA Optužno vijeće Općinskog suda u Puli potvrdilo je optužnicu pulskog Općinskog državnog odvjetništva protiv 32-godišnjeg Vjerana Šalova i njegove godinu dana mlađe supruge Vanese.


Time su stvoreni uvjeti da ubrzo započne suđenje supružnicima Šalov nastanjenima u Poreču zbog kaznenih djela počinjenih na štetu 43-godišnje Slavonke koju su mjesecima brutalno zlostavljali, ozljeđivali i držali u ropskom odnosu. Vjeran Šalov optužen je za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teško ozljeđivanje žene koju je zaposlio u svojoj ugostiteljskoj firmi. Njegovu suprugu odvjetništvo tereti za dva kaznena djela i to trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.


Nevjerojatno brutalna priča o psihičkom i fizičkom iživljavanju nad Slavonkom izišla je u javnost krajem srpnja nakon što je nesretna žena, polomljene čeljusti, izbijenih zuba, prelomljene jagodične i nosne kosti uspjela pobjeći k obitelji i u Slavoniji prijaviti svoje višemjesečne zlostavljače. Istarska policija nekoliko je dana nakon prijave uhitila Šalova te se on od tada, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, nalazi u istražnom zatvoru. Tijekom istrage je državno odvjetništvo došlo do saznanja da je i njegova supruga počinila kaznena djela na štetu 43-godišnjakinje.




No za razliku od supruga, Vanesa Šalov nije pritvorena već joj je izrečena mjera zabrane približavanja oštećenoj. Vjeranu i Vanesi Šalov, će kako doznajemo, suditi sudac Općinskog suda u Puli Denis Hek.


Supružnike Šalov koji su 2015. doselili u Poreč iz mjesta Sabunike kod Zadra optužnica tereti da su od rujna 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču psihički i fizički zlostavljali ženu koju su, koristeći činjenicu da nema financijskih mogućnosti za samostalan život, tjerali da bez plaće i neprijavljeno radi za njih. Radila je u kuhinji, ali i obavljala kućne poslove.


Cijelo su vrijeme držali njezin mobitel pod nadzorom, uvjeravali ju da nema kamo otići i da mora raditi za njih da bi im »otplatila dug«. Prijetili su da će ukoliko ode od njih nauditi njoj, njezinim roditeljima i sestrama.