Napasnik

“Ponio ga zagrljaj”: Kuhar iz Slavonije završio u riječkom zatvoru jer je “pipkao” 16-godišnjakinju

Fiore Vežnaver

F. J., 65-godišnjak koji je kao sezonac radio na otoku Krku, na izložbi je »neugodno pipkao« 50 godina mlađu konobaricu iz istog restorana. Muškarac je nakon privođenja priznao da ga je »ponijelo«...



RIJEKA Sezonski radnik na otoku Krku, 65-godišnji F. J. iz Pitomače, smješten je jučer u riječki zatvor, pod sumnjom da je počinio bludne radnje, seksualno napastvovao 16-godišnju djevojku.


Žrtva napastvovanja i osumnjičeni inače zajedno rade, odnosno barem je dosad bilo tako, u istom restoranu na otoku Krku, on je kuhar, a ona konobarica. Prema dosad utvrđenom, seksualni delikt se dogodio u utorak, u vrijeme kada se dvoje zajedno našlo na izložbi u Krku. Muškarac se tereti da je kolegicu iz restorana, pola stoljeća mlađu od sebe, dirao po tijelu i po intimnijim područjima.


Ponijelo ga…


Slučaj neugodnih dodira stigao je i do policije, sumnje u bludne radnje ocijenjene su utemeljenim, pa je kuhar iz Slavonije doveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a zatim i uhićen. Nakon toga ga je policija uz kaznenu prijavu privela i na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.




Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni na saslušanju u tužiteljstvu priznao delikt za koji se tereti, objašnjavajući da se, po njegovom mišljenju, više radilo o zagrljaju, pa da ga je, pojednostavljeno rečeno, »ponijelo«. No, tada od strane djevojke, po njegovom viđenju slučaja, nije baš vidio neku izraženiju negativnu reakciju.


Kuhar iz Pitomače je, prije no što je završio u pritvoru, predveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke.


Priznao (ne)djelo


Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Sudac mu je izrekao i dvije mjere opreza, zabranu približavanja oštećenoj osobi (žrtvi) i kontakta s njome. Odvjetnik Pero Radić, koji je prisustvovao sudskom ročištu na kojem je osumnjičenom određen pritvor i do daljnjeg zastupa slavonskog kuhara, već je podnio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru, ocjenjujući da za njime nema potrebe. Obrana ukazuje da je osumnjičeni iznio obranu i priznao kazneno djelo, pa i nema vlastitog interesa da utječe na svjedoke.