Apel policije

Policija poziva građane da predaju ilegalno oružje

Fiore Vežnaver

Službenici Protueksplozijskog odjela preuzeli su jedan pištolj (»crvena zastava«) i ukupno oko 1.300 komada puščanog i pištoljskog streljiva, gotovo isključivo kalibra 7,62 mm



RIJEKA  U proteklih tjedan dana petero građana u Primorsko-goranskoj županiji dragovoljno je predalo djelatnicima policije oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali u svojim domovima. 


Službenici Protueksplozijskog odjela preuzeli su jedan pištolj (»crvena zastava«) i ukupno oko 1.300 komada puščanog i pištoljskog streljiva, gotovo isključivo kalibra 7,62 mm.


Policija apelira i na sve druge građane koji ilegalno posjeduju oružje i streljivo da ga  dragovoljno predaju policiji, da se protiv njih  neće pokretati ni  prekršajni ni  kazneni postupak.




»Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili  najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje«, napominju iz policije, uz poziv građanima da oružje i ubojita sredstva ne odlažu u kontejnere za smeće  ili ostavljaju u prirodi, što se često znalo događati.