Krvavi obračun na kolodvoru

Policija još istražuje što se dogodilo: Rabijatni žicar sa Žabice u policiji, Slavonac u bolnici

Šarlota Brnčić

Iz Policijske uprave primorsko-goranske kratko nam je priopćeno kako obrada slučaja još nije okončana, kao i da djelo još nije okvalificirano. Također, i kako je ubodeni muškarac teško ozlijeđen, ali da nije smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja



RIJEKA  Kriminalističko istraživanje okolnosti u kojima je preksinoć ispred fast fooda na autobusnom kolodvoru Žabica došlo do drame s krvavim ishodom nastavljeno je i tijekom jučerašnjeg dana.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske kratko nam je priopćeno kako obrada slučaja još nije okončana, kao i da djelo još nije okvalificirano. Također, i kako je ubodeni muškarac teško ozlijeđen, ali da nije smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja što bi bio slučaj da je životno ugrožen.


Prema onome što smo iste večeri neslužbeno saznali, napadač je 40-godišnji Riječanin M. V., a unesrećeni 41-godišnji I. V. iz Bošnjaka kojega je Riječanin ubo u lijevu stranu rebara. Motiv zbog kojeg je uporabljeno i hladno oružje još se razjašnjavanja, no prema onome što su nam ispričali očevici, radi se o vrlo banalnom razlogu.




Djevojka pred kojom se sve odigralo ispričala nam je kako je napadač prethodno od gostiju ugostiteljskog objekta pokušavao »nažicati« po kunu i pol. Za novac je upitao i 41-godišnjaka, čovjeka kojega zovu Slavonac, a ovaj mu je odbrusio: »Nemam. Odi si zaraditi novac«. Očito, takav ga je odgovor razbijesnio. Prva reakcija bila mu je da je čovjeka uhvatio za vrat zbog čega su se obojica našli na tlu. Uslijedio je zamah nožem, nakon kojeg su se obojica podigla i razbježala svaki na svoju stranu.


Ozlijeđeni nije uspio daleko odmaći, pa su očevici ubrzo vidjeli vozilo Hitne pomoći kako skreće iza ugla, dok je prva policijska ophodnja koja je stigla na mjesto događaja temeljem opisa dobivenog od očevidaca krenula u potragu za napadačem.


Traganje nije dugo trajalo jer je pronađen svega par stotina metara dalje, nadomak drugog lokala, a prema našim neslužbenim informacijama, pronađen je nož koji je pokušao odbaciti pod obližnji automobil. Uhićen je i doveden na ispitivanje u Prvu policijsku postaju. Za sada ostaje nepoznanicom je li povod suludog napada bio isključivo odgovor žrtve vezano uz traženi novac ili su se možda muškarci već od ranije poznavali.


Po okončanju krim istraživanja očekuje se da će napadač biti doveden na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo, a nakon čega će biti poznato hoće li se za njega tražiti zadržavanje u istražnom zatvoru ili neće, ovisno o kvalifikaciji kaznenog djela.