Istraga nakon pogibije 31-godišnjaka

Policija istražuje utapljanje ronioca u biogradskom arhipelagu

Hina

Ilustracija / Specijalna policija na moru / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Ilustracija / Specijalna policija na moru / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

U policiji kažu da je roniočevo utapljanje prijavio njegov 40-godišnji prijatelj s kojim je u privatnoj brodici otišao na ronjenje te da je tijelo oko ponoći, nakon neuspješne organizirane potrage, pronašao lokalni ribar



ZAGREB Zadarska policija istražuje okolnosti pod kojima je u nedjelju poslijepodne smrtno stradao 31-godišnji ronioc u blizini otočića Babac u biogradskom arhipelagu.


U policiji kažu da je roniočevo utapljanje prijavio njegov 40-godišnji prijatelj s kojim je u privatnoj brodici otišao na ronjenje te da je tijelo oko ponoći, nakon neuspješne organizirane potrage, pronašao lokalni ribar.


»Za sada ne možemo govoriti što se točno dogodilo, a okolnosti smrti trebale bi biti poznate nakon obdukcije«, kazala je Nikolina Bačić iz zadarske Policijske uprave.




O utapljanju ronioca oglasilo se i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u kojem kažu da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u nedjelju u 19.15 sati zaprimila policijsku obavijest o potrazi za nestalim roniocem u akvatoriju Pašmanskoga kanala.


Slijedom toga je Središnjica sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula koordiniranu akciju traganja za roniocem te je putem Obalne radio postaje odaslala poruku hitnosti prema svim sudionicima u pomorskom prometu Pašmanskim kanalom na povećan oprez.


U priopćenju navode i da je, prema prikupljenim podatcima od drugog ronioca, stradalom pozlilo te se utopio u moru. Prijatelj ga je potom vezao za brodicu i pokušao ga tegliti do obale, no nakon nekog vremena je primijetio da je tijelo poginuloga nestalo.