Traži se krivac

Pogibija sestara Filipović: Policija nudi 50 tisuća za podatke o vozaču koji je 2006. izazvao nesreću na Grobniku

Hina

Foto Roni BRMALJ

Foto Roni BRMALJ

Do nesreće je došlo 15. prosinca u 20,25 sati kada je nepoznati vozač upravljao automobilom na autocesti A6 iz smjera Kikovice u smjeru Orehovice, u suprotnom tj. zabranjenom smjeru



ZAGREB – Policija je raspisala nagradu od 50 tisuća kuna za informacije o odbjeglom vozaču što je u prosincu 2006. izazvao nesreću u kojoj su, na autocesti Rijeka – Zagreb, poginule sestre Višnja i Gordana Filipović iz Rijeke.


Do nesreće je došlo 15. prosinca u 20,25 sati kada je nepoznati vozač upravljao automobilom na autocesti A6 iz smjera Kikovice u smjeru Orehovice, u suprotnom tj. zabranjenom smjeru. Vozačica Višnja Filipović upravljala je automobilom Toyota Yaris, a kada je uočila automobil koji je išao prema njoj u suprotnom smjeru pokušala ga je izbjeći, naglo je skrenula udesno i izgubila kontrolu nad vozilom. Automobil se prevrnuo u nekoliko navrata na krov, a nepoznati vozač bez zaustavljanja je napustio mjesto nesreće.


Vozačica je od posljedica ozljeda preminula odmah, dok je njena sestra i suvozačica Gordana Filipović od zadobivenih ozljeda preminula u KBC-u Sušak.   




»Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sveobuhvatnim policijskim izvidima i dokaznim radnjama koje su provedene nad više od 100 osoba, nije došlo do podataka o mogućem počinitelju ovog događaja stoga je… potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio Odluku o javnom raspisivanju nagrade, u iznosu od 50 tisuća kuna, za obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja ovog kaznenog djela«, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.


Sve koji imaju bilo kakve informacije policija poziva da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu [email protected] ili osobno, dolaskom u najbližu policijsku postaju ili upravu.