Vlasnik opljačkane mjenjačnice u šoku

Pljačkaši su mahnito pucali, turisti u središtu Raba u panici bježali

Slavica Kleva

Ispucali su najmanje četrdesetak zrna. Srećom, nije riječ o pravim već gumenim mecima, ali to saznanje nije nimalo umanjilo strah 



RAB Trojica maskiranih razbojnika oboružana pištoljima s gumenim mecima upala su u mjenjačnicu Arbum na Palitu u Rabu, pola sata prije ponoći u nedjelju. U sukobu je lakše stradala 21-godišnja zaposlenica, kao i vlasnik koji joj je pritrčao u pomoć. 


Prema do sada prikupljenim informacijama policija, čija se postaja nalazi samo na stotinjak metara udaljenosti od opljačkane mjenjačnice, odmah je blokirala okolne ceste dok su zbunjeni turisti u čudu gledali je li doista riječ o pljački ili filmskoj sceni. No, kada su počeli odjekivati pucnji i frcati meci iz oružja, svi su se razbježali, a šok paralizirao očevice. 


Iako još uvijek pod stresom, vlasnik mjenjačnice Tihomir M., prisjetio se kratkih, ali vrlo mučnih trenutaka, kazavši nam da je vidio trojicu mladića kako se užurbano kreću ulicom. Odjednom je ugledao tri maskirane spodobe ispred mjenjačnice i već sljedeći trenutak njihov ulazak u ured. Tada je začuo vrisak svoje djelatnice. 




– Odmah sam potrčao prema njoj kada su se začuli pucnji iz oružja, ispucali su najmanje četrdesetak zrna, no srećom, nije riječ o pravim već gumenim mecima, ali to saznanje nije nimalo umanjilo strah. Počeli su bjesomučno vikati i tražiti novac, mašući pištoljima, a moja djelatnica je odmah dobila kundakom ispod oka zaradivši posjekotinu. Jadna djevojka, još je u šoku. Liječnici su joj sanirali ozljedu, ali je izvan sebe od straha. Samo koju sekundu kasnije i ja sam se pokušao obračunati s razbojnicima, počeo sam se naguravati s njima u pokušaju da ih spriječim… 


U obračunu s jednim od pljačkaša zaradio je modrice po tijelu, ali se srećom izvukao samo s lakšim ozljedama. 


– Oni su uspjeli nešto novaca izvući iza pulta, a kako su žurili, novčanice su letjele po pultu i podu, ali srećom, nije riječ o velikom iznosu. U trenutku kada sam počeo urlati da se zove policija, djevojci iz kafića zablokirao se mobitel, vjerojatno zbog straha, pa sam na kraju drhtećim prstima konačno uspio otipkati broj policije i zatražiti pomoć. U tom trenutku svi su se turisti razbježali, netko je ležao na podu, netko se skrivao u obližnjim ulicama i lokalima… Odmah su dotrčali i policajci, ali su pljačkaši bili brži i već se razbježali. Samo se nadam da ce pljačkaši biti brzo uhvaćeni i strogo kažnjeni, ne smije se dopustiti da budu uhvaćeni pa pušteni da se brane sa slobode. Zaslužuju najstrože kažnjavanje – ogorčeno je komentirao Tihomir M., vlasnik lanca rapskih mjenjačnica Arbum.