Jurnjava završila tragično

Pijan se zabio u stup: Dvije 15-godišnjakinje poginule u Resniku

Hina

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Prema podacima policije kod vozača staroga 22 godine utvrđena je prisutnost 1,35 promila alkohola u krvi. Policija je očevidom utvrdila da je mladić zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na VW Passatom požeških registarskih oznaka



RESNIK Dvije 15-godišnjakinje poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju u ranim jutarnjim satima u mjestu Resnik, četiri kilometra istočno od Pleternice.


U ovoj nesreći još su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna zadržana na liječenju u požeškoj bolnici.


Vozač osobnog automobila u kojem su jutros oko 4,45 sati poginule dvije djevojčice u dobi od 15 godina bio je pod utjecajem alkohola, utvrdila je policijska istraga.




Zbog izazivanja prometne nesreće policija će protiv vozača podići kaznenu prijavu.


Prema podacima policije kod vozača staroga 22 godine utvrđena je prisutnost 1,35 promila alkohola u krvi. Policija je očevidom utvrdila da je mladić zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na VW Passatom požeških registarskih oznaka.


»U ovoj prometnoj nesreći nažalost dvije 15-godišnjakinje su smrtno stradale. Još dvije osobe su bile u vozilu, muška osoba starosti 22 godine i ženska osoba starosti 20 godina,« rekla je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.


Mještani Resnika koji su u nedjelju rano već bili budni, svjedoče da je automobil velikom brzinom jurio kroz mjesto.


Automobil je najprije udario u zemljanu površinu, a potom u prometni znak i betonski stup javne rasvjete. U snažnom udaru vozila na mjestu su poginule dvije petnaestogodišnjakinje, a treća suputnica djevojka stara 20 godina i vozač u prometnoj nesreći zadobili su lakše ozljede.