Prometni prekršaji

Pijan jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru vozio moped s lažnim tablicama i bez prometne

Fiore Vežnaver

Pet prekršaja odnosi se na    vožnju pod utjecajem alkohola



Deset  prekršaja iz  domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zabilježeno je tijekom nadzora prometa i vozila na cestama Primorsko-goranske županije posljednjih dana, objavila je policija. Pet prekršaja odnosi se na    vožnju pod utjecajem alkohola. U dva slučaja radilo se o vožnji  prije stjecanja prava na upravljanje (što bi značilo bez vozačke dozvole), a daljnja dva prekršaja bila su vožnja unatoč mjeri zabrane upravljanja vozilima »B« kategorije.  Jedan prekršitelj nije imao važeće dokumente auta. 


Policija ističe slučaj što je u nedjelju otkriven kontrolom prometa u Crikvenici. Naime, zaustavljen je 29-godišnji vozač mopeda koji je pod utjecajem alkohola vozio jednosmjernom ulicom zabranjenim smjerom. Ispostavilo se i da registarske pločice ne  pripadaju tom  mopedu te da nema    važeću prometnu dozvolu, odnosno, obvezno  osiguranje.


U nedjelju je zaustavljen i alkoholizirani vozač osobnog vozila u Barbatu  na otoku Rabu.  Riječ je o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je tijekom obrade prekršaja vrijeđao i prijetio policijskom službeniku, pa će zbog toga biti prekršajno i kazneno procesuiran.