Prometni prekršaji

Pijan, bez vozačke dozvole i sigurnosnog pojasa vozio Matuljima i pričao na mobitel

P. N.

Ilustracija Arhiva NL

Ilustracija Arhiva NL

Jučer se u prometu dogodilo i devet prometnih nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom



Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske policija je evidentirala počinjenje 253 prekršaja od kojih je najviše prekršaja vožnje nepropisnom brzinom – 64 , zatim je 28 prekršaja korištenje  mobitela u vožnji, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola te 131 ostali prekršaj.


Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na autocesti Rijeka–Zagreb u 12.30 sati kod vijadukta Zečeve Drage,  gdje se osobno vozilo marke BMW, pulskih registracijskih oznaka, kretalo brzinom od 181 km/h u pravcu Rijeke na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. 


Od  vozača koji su zatečeni u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, izdvajamo 46-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen kojega je policija oko 16.40 sati, zatekla na području Matulja kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg. Vozilom je upravljao iako mu je trajno oduzeta vozačka dozvola, zatim bez  sigurnosnog pojasa, a u vožnji je koristio i mobitel. Budući da je pokazivao namjeru nastavljanja vožnje i činjenje prekršaja, zadržan je u policijskoj postaji.  Zbog navedenih prekršaja, kao i ostali počinitelji, sankcioniran je sukladno odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.




Jučer se u prometu dogodilo i devet prometnih nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom.