Kaznena prijava

Paškvalin: Ja radim sukladno zakonu i u intersu hrvatskog sportaša

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva



ZAGREB  Pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin nije želio posebno komentirati kaznenu prijavu, koju je Uskoku zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti, protiv njega, a u ime Hrvatskog olimpijskog odbora poslao odvjetnik Vladimir Gredelj.


»Ja sam izuzetno miran i motiviran jer radim sukladno zakonu i u interesu hrvatskog sportaša jer iz te obitelji dolazim, ali ovaj smišljen potez vodstva HOO-a očito je znak velike, nagomilane nervoze. Zašto, vrijeme će brzo pokazati«, kazao je Paškvalin u kratkoj izjavi za Hinu.


Gredelj u kaznenoj prijavi tvrdi da je Paškvalin kao službena osoba na čelu Uprave za sport »iskoristio svoj položaj i ovlast na način da je postupio protivno postojećim propisima prema kojima HOO ima pravo na isplatu svih ostvarenih sredstava neovisno o iznosu koji je planiran u proračunu«, odnosno da nije izvršio svoju dužnost jer HOO-u odbija isplatiti preko 25.860.000 kuna.




Odvjetnik u prijavi navodi i da je Paškvalin sve učinio »sa ciljem da HOO-u prouzroči znatnu imovinsku štetu koja će rezultirati ukidanjem zakonom i Olimpijskom poveljom zagarantirane samostalnosti u djelovanju HOO-a«.


U prijavi odvjetnik HOO-a podsjeća da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 19. prosinca 2014. priopćilo da je u potpunosti isplatilo sva planirana financijska sredstva osigurana u proračunu za 2014. koja su namijenjena za provođenje javnih potreba u sportu na državnoj razini.