Nepopravljiva Bjelovarka

‘Pao’ ženski trio: Uhvaćene kradljivice zlata i deviza iz stana na Pećinama

Fiore Vežnaver

Foto F. Vežnaver

Foto F. Vežnaver

Melisu Santo, 42-godišnjakinju iz Bjelovara i njezine dvije pomagačice vidio je jedan od stanara u hodniku zgrade, a zatim kako ulaze u corsu i bježe niz ulicu



RIJEKA Ima devetero djece, nigdje ne radi, nema imovine. Ne tako davno, zbog ranijeg kaznenog djela već je bila uhićena i završila iza rešetaka, ali je izašla na slobodu plativši jamčevinu od više desetaka tisuća kuna. 


Sada ju je policija opet privela, dok su još bili na snazi uvjeti pod kojima je puštena uz jamčevinu u kaznenom postupku za raniji delikt. Melisa Santo (42) iz Bjelovara jučer poslijepodne smještena je u riječki zatvor, pod sumnjom da je zajedno s dvije djevojke počinila provalnu krađu na riječkim Pećinama.


Nakon ispitivanja u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, Melisa Santo privedena je sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja joj je odredila jednomjesečni istražni zatvor. Pritvor joj je određen zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti puštena da se u daljnjem postupku brani sa slobode.




Jučerašnjem  ročištu na sudu  prisustvovala je i Maja Božić, jedna od zamjenica riječke Općinske državne odvjetnice.


Bjelovarčanka Santo sumnjiči se da je zajedno s dvije djevojke, od kojih joj je jedna navodno i kći, provalu izvela prije nekoliko dana u stanu u Ulici Janka Polića Kamova. Ženski trio obio je vrata stana, a nakon pretraživanja ukrale su 2.000 kuna u stranoj valuti i zlatninu. Krenule su iz stana, no u hodniku zgrade vidio ih je jedan stanar. Provalnice su se dale u bijeg, no stanar je poslije vidio kako ulaze u opel corsu.


Izgubile su se s Pećina, ali policija im je uspjela ući u trag i privesti ih. Proteklog vikenda obavljeno je u Rijeci službeno prepoznavanje, a koliko se može saznati, čovjek koji je vidio kradljivice potvrdio je da su to one koje je uhitila policija. Tužiteljstvo je za Melisu Santo predložilo istražni zatvor, zbog činjenice da joj ovo nije prvi put da je počinila kazneno djelo. Ostale dvije osumnjičene u daljnjem će se postupku braniti sa slobode.