Psi satima lutali bez nadzora

Panika na Trsatu: Rotvajleri napali i izgrizli Riječanku i njezinog psića

Šarlota Brnčić

Marin Čaušević čuo je zapomaganje i otključao vrata zgrade u Piškulićevoj 1 te im pomogao da se sklone. Oboje su jako krvarili. Žena je imala rane po licu, ozlijeđen joj je bio prst na ruci, a kada je skinula jaknu vidjele su se ozljede po tijelu



RIJEKA » Dva odrasla psa pasmine rotvajler, ostavljena da satima lutaju po ulicama na Trsatu, jučer su oko 13 sati napali i izgrizli Riječanku J. B. i njezina psića u parku kod Ulice Mirka Piškulića. Izvukla je jedva živu glavu zahvaljujući stanarima s kućnog broja 1 Piškulićeve ulice koji su nju i njezinog kućnog ljubimca sklonili s ulice i onemogućili psima da nastave s daljnjim napadom.


Napad je zgrozio sve stanovnike Trsata. Mnogi su se javili u našu redakciju svjedočeći o tome da su ti isti rotvajleri nekoliko sati ranije, bez uzice, brnjice i vlasnika, jurili i hvatali mačke oko Dječjeg vrtića »Đurđice« te hodali po okolnim ulicama. Pitaju se što bi se dogodilo da je to bio radni dan, a vrtić prepun djece. Ne želeći niti pomisliti na još gori scenarij, obratili su nam se i dojavili što se događa po Trsatu, osobito jer nije prvi put.


  Nekolicina njih nije mogla niti izaći prošetati u nedjeljno jutro jer kad su vidjeli dva velika psa bez nadzora, strahovali su od mogućeg napada. Nažalost, samo nekoliko sati kasnije taj se strah pokazao opravdanim.   Riječanku su psi napali u trenutku dok je šetala svog psića, a doživjela je takvu traumu, da je jedva uspijevala nekako dozivati upomoć. Srećom da je bila nedjelja kada je većina stanara kod kuće pa su čuli i reagirali na njezine vapaje.

  – To se dogodilo oko 13 sati. Točno smo trebali ručati. Radio je bio uključen pa nismo odmah shvatili što se događa. Čuli smo nekakvu buku i komešanje. Nekoga kako pokušava vikati upomoć, ali mu to ne polazi za rukom pa se čulo samo: »U po…. «. Jednostavno tu riječ nije mogla izgovoriti do kraja. Ugledali smo ženu sa psićem u naručju. Bila je sva krvava. Psić je bio sav krvav. Prizor je bio strašan. Vidjeli smo da joj je kapuljača sva potrgana, a kasnije smo joj u parku pronašli kapu i šal. Otključao sam joj ulazna vrata zgrade i uzeo ih k sebi. Psić je isto krvario. Sva je bila jadna u šoku, a od pretrpljenog straha je još više paničarila. Rane po licu joj nisu bile duboke, ali joj je prst na ruci bio jako ozlijeđen.




Kasnije kad je došla hitna i liječnica joj skinula jaknu, ugledao sam joj ozljede i drugdje po tijelu. Dok je bila kod nas u stanu, donijeli smo joj čisti tučnik namočen u vodu i pokušali joj malo sprati krv, ali je jako krvarila. Bojala se strašno za svog psića. Susjed nam je za njega donio hranu, ali ga nismo htjeli dirati jer nismo znali u kakvom je stanju i koliko je teško ozlijeđen. Prijateljica napadnute žene kasnije je došla po njega, ispričao nam je Marin Čaušević


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…