Istražuje se uzrok nesreće

Pad motornog zmaja u jezeru u bivšoj šljunčari: Nesretna Zabočanka se utopila u hladnoj vodi?

Slavica Kleva

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Nesvakidašnja zrakoplovna nesreća dogodila se jučer oko 13.30 sati kad je motorni zmaj kojim je upravljao pilot Nikola M. pao u vodu jezera Dubina. Smrtno je stradala 51-godišnja suputnica iz Zaboka Darinka P. K. koja se vjerojatno utopila



RIJEKA U teškoj zrakoplovnoj nesreći, padu motornog zmaja u vodu na predjelu bivše šljunčare Dubina pokraj Dražica smrtno je stradala 51-godišnja suputnicaiz Zaboka Darinka P. K. dok je 56-godišnji pilot Nikola M. iz nesreće izašao neozlijeđen, tek je zadobio lakše ozljede zbog kojih je odvezen u KBC Rijeka na promatranje.


Nesvakidašnja zrakoplovna nesreća dogodila se jučer oko 13.30 sati baš kada je motorni zmaj letio nad vodom Dubine, jezera koje je i nastalo tijekom godina eksploatacije šljunka. Zbog intenzivnih kiša unazad posljednjih desetak dana i jezero Dubina se napunilo vodom, što su nam potvrdili i šetači koje smo zatekli jučer na mjestu teške nesreće. O nesreći, odnosno padu motornog zmaja, prva je službu 112 obavijestila šetačica koja je vidjela da je motorni zmaj pao u vodu, a dvije osobe pokušavaju isplivati iz hladne vode.


Odmah potom obaviješteni su i vatrogasci koji su uspjeli izvući pilota, ali na nesreću, ženi nije bilo spasa. Velika je vjerojatnost da se utopila, no tek će se više o uzroku smrti znati nakon obdukcije. Baš kao i što će se više znati o uzroku same nesreće nakon što danas na lice mjesta izađu i stručnjaci, inspektori Agencije za civilno zrakoplovstvo.


Više o nesreći čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…