Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
20. veljače 2020.
Kaos na Jordanovcu

Pacijent umro u bolnici, obitelj poludila: "Razbili su čaše, napali osoblje i policiju"

Photo Matija Habljak/PIXSELL
Photo Matija Habljak/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2019. u 14:24 2019-01-25T14:24:00+01:00

»Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju«, rekao je pulmolog s Jordanovca

ZAGREB Obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac napala liječnike i medicinske sestre, pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju, izjavio je pulmolog Marko Jakopović. 

»Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju«, rekao je Jakopović Hini.

Zagrebačka policija izvijestila je da su policajci upućeni u bolnicu na Jordanovcu nakon što su oko 10,15 sati dobili dojavu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje. Na mjestu događaja morali su uporabiti sredstva prisile.

»Dolaskom policijskih službenika u prostor bolnice, sa ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad nekoliko tamo zatečenih osoba«, navela je PU zagrebačka.

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe.

»Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju«, rekao je pulmolog s Jordanovca.

Zagrebačka policija je nakon incidenta u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je više osoba napalo medicinsko osoblje, privela na kriminalističko istraživanje ukupno sedam osoba, uključujući dvije maloljetne osobe i muškarca koji je prvotno pobjegao s mjesta napada.

Više detalja trebalo bi biti poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, kažu u zagrebačkoj policiji koja je policajce uputila na teren nakon što je oko 10,15 sati dobila dojavu iz bolnice na Jordanovcu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.