Neviđena akcija vatrogasaca

POŽAR KAKAV SE NE PAMTI Vatrena stihija “progutala” centar Elgrad u Škurinjama, šteta ogromna

P. N.

Foto Silvano JEŽINA

Foto Silvano JEŽINA

Požar katastrofalnih razmjera izazvao je veliku pozornost ljudi, mnogi vozači zaustavljali su automobile na glavnoj cesti, ponad skladišta u plamenu, kako bi promatrali neviđenu akciju vatrogasaca



Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci.  Vatrogasci su požar uspjeli lokalizirati, a na terenu su proveli cijelu noć kako bi nadzirali požarište.



Gašenje jednog od najvećih požara što je posljednjih godina planuo u riječkoj regiji vatrogascima javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i Grada Opatije otežavala je činjenica što u blizini nema hidranata pa vodu dovlače u cisternama.  


U vrijeme najvećeg razvoja požara uzdizali su se plameni jezici visoki više metara. Stvorila se i visoka temperatura što je zaprijetila i vozilima parkiranim u blizini hala Elgrada, pa su ih njihovi vlasnici krenuli odmicati.




I sami smo bili očevici situacije da je razbijeno staklo na jednom kombiju, za kojeg se nije imalo ključ, kako bi ga se nekako pomaknulo da ne bude uništen u požaru.


Na poprište događaja stigao je i veći broj policajaca koji su uskoro blokirali područje oko Elgrada, te zatvorili cestu što od glavne prometnice vodi do opožarenih pogona tvrtke, kako bi omogućili vatrogasnim snagama što efikasnije djelovanje.



Svi djelatnici su napustili skladište prije izbijanja požara. Od vatre su spašeni jedan kamion i radni stroj.


Dojava o požaru zaprimljena je u 21.20 nakon čega su vatrogasci izašli na teren.


Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.


Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.


Požar katastrofalnih razmjera izazvao je veliku pozornost ljudi, mnogi vozači zaustavljali su automobile na glavnoj cesti, ponad skladišta u plamenu, kako bi promatrali neviđenu akciju vatrogasaca.