Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Premijer obećao pomoć

PLENKOVIĆ I KUJUNDŽIĆ STIGLI U LOPAČU Poginuo stariji Riječanin, u bolnici završio i jedan vatrogasac

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 23:23 2018-08-17T23:23:35+02:00

Dvije su osobe opečene i nalaze se u KBC-u Rijeka, a njih petnaestak je odvezeno u Sušačku bolnicu jer su se nagutali dima te ih je osmero zadržano na liječenju, kazao je ravnatelj Psihijatrijske bolnice Lopača Neven Ivanović

JELENJE Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić te državni tajnik u Ministarstvu zdravstva dr. Željko Plazonić u petak navečer posjetili su Psihijatrijsku bolnicu Lopača, u kojoj je u petak u poslijepodnevnim satima buknuo požar u kojem je jedna osoba smrtno stradala, nekoliko pacijenata je ozlijeđeno, kao i vatrogasac Dino Piljić, tajnik DVD-a Jelenje i zamjenik načelnika Općine Jelenje, koji je u večernjim satima završio na hitnoj jer se nagutao dima prilikom gašenja požara.Premijer Plenković je došao provjeriti stanje nakon požara te je izrazio sućut obitelji poginulog pacijenta, a kako doznajemo, riječ je o Riječaninu starije životne dobi.Također, obećao je, u ime Vlade, pomoć u sanaciji glavne zgrade koja je stradala u požaru. Bolnicu i požarište posjetili su i predstavnici Primorsko-goranske županije – župan Zlatko Komadina sa suradnicima, Grada Rijeke – zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš, KBC-a Rijeka – ravnatelj Davor Štimac sa suradnicima, Općine Jelenje, točnije načelnik Robert Marčelja sa suradnicima, kao i Hitne medicinske pomoći.

  • – Požar je buknuo malo poslije 16 sati u jednoj od soba na drugom katu. Brzo se rasplamsao i nije bilo moguće ga ugasiti te su odmah pozvani jelenjski vatrogasci koji su prvi došli na požarište, a za njima i ostali vatrogasci iz Rijeke i okolice. U trenutku požara u bolnici su bila 92 pacijenta, koji su evakuirani u sat vremena. Njih osamdesetak je smješteno u zgradu do glavne zgrade, u krugu bolnice, a ostali su u riječkom KBC-u. Nažalost, jedna je osoba smrtno stradala, dvije su osobe opečene i nalaze se u KBC-u Rijeka, a njih petnaestak je odvezeno u Sušačku bolnicu jer su se nagutali dima te ih je osmero zadržano na liječenju. Riječki KBC izašao nam je u susret jer je zbrinuo dio pacijenata koji nisu ozlijeđeni, a pružit će nam i usluge vešeraja na neko vrijeme, s obzirom da naš nije u funkciji. Pomoć je obećao i premijer Plenković, pa se ovom prilikom svima zahvaljujemo što su promptno reagirali – kazao je ravnatelj Psihijatrijske bolnice Lopača Neven Ivanović.
Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.