Priveden vinovnik napada u Harteri

Ovo je napadač iz Ružićeve: Nožem po glavi zarezao mladića koji je branio djevojku

Fiore Vežnaver

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Pritvoreni Strigiotti poriče da je počinio kaznena djela za koja se tereti. Istražiteljima je tvrdio da je istina u tome da je zapravo on, u biti, bio žrtva i fizički napadnut, da se branio. Tvrdi da su ga drugi mladići napali, da su ga tukli



RIJEKA Nenad Strigiotti (27) iz Rijeke smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da je verbalno, fizički i nožem napao dvoje mladih ljudi u noći na nedjelju u prostoru bivše Hartere u Ružićevoj ulici u Rijeci.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner odredio je istražni zatvor Strigiottiju koji se tereti za prijetnju i pokušaj nanošenja teške ozljede. Određena je i visina jamstva čijim plaćanjem osumnjičeni može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, a ona iznosi pet tisuća kuna. U sukobu u prostoru bivše Hartere nitko, srećom, nije teže ozlijeđen.


Slučaj je kulminirao kada je nožem po glavi ozlijeđen 22-godišnji mladić, kojeg je, sumnja se, hladnim oružjem napao Strigiotti. No, radi se o ozljedi lake naravi, tek površinskoj reznoj rani.


Pozadina sukoba




U pozadini sukoba u nekadašnjoj Harteri nalazi se, po svemu sudeći, ranija emotivna veza pritvorenog i 18-godišnje djevojke. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, situacija se zakomplicirala kada je Strigiotti, vjerojatno pod dojmom onog kako njihovi odnosi izgledali nekad i sad, počeo prijetiti djevojci da će joj razbiti glavu, izbosti nožem i ubiti. Nisu bili sami, u Harteri su bili i prijatelji i poznanici djevojke, koju je to dosta prestrašilo. Ozbiljne prijetnje uslijedile su nakon što je Strigiotti i fizički nasrtao na djevojku, a njeni poznanici je branili.


   U zaštitu 18-godišnjakinje posebno je, čini se, stao 22-godišnjak, kojem je Strigiotti, sumnja se, prijetio nožem, a na kraju ga i ozlijedio hladnim oružjem, ranivši ga po glavi. Srećom, riječ je praktički o ogrebotini. Upućeni u slučaj navode kako se na kraju ispostavilo da su glavni akteri slučaj bili pod utjecajem alkohola, a koliko je to imalo upliva u svemu pokazat će istraga.


Nakon ekscesa rabijatni Riječanin priveden je u policiju, a nakon policijske istrage priveden na saslušanje u tužiteljstvo, pa sucu istrage. Istražitelji su zaključili da napadač s nožem nije postupao s nakanom da nekoga pokuša ubiti, već da se radi o blažem kaznenom djelu, pokušaju nanošenja teške ozljede. Pritvoreni Strigiotti poriče da je počinio kaznena djela za koja se tereti. Istražiteljima je tvrdio da je istina u tome da je zapravo on, u biti, bio žrtva i fizički napadnut, da se branio. Tvrdi da su ga drugi mladići napali, da su ga tukli, bilo ih je više, a on sam.


   Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…