Igor Fehir se javio majci

Oteti Riječanin spašen u Vicenzi

Slađana Vignjević

Od izvora bliskih biciklistu doznajemo kako je otet kombijem, a navodno su otmičari bili odjeveni u policijske odore



Nestali 24–godišnji Riječanin Igor Fehir koji je posljednji put viđen u četvrtak 28. lipnja oko 15 sati, kada se od obiteljske kuće u Rijeci udaljio biciklom, pronađen je u talijanskoj Vicenzi. Iz operativno–komunikacijskog centra Policijske uprave Primorsko–goranske županije potvrdili su nam ovu informaciju i rekli da će Fehirov povratak evidentirati na graničnom prijelazu.


  – Sve ide uobičajenom procedurom. Igor Fehir mora se javiti hrvatskoj policiji nakon čega će se poduzeti sve potrebite radnje i evenutalne krim istrage, kažu iz Centra.


  Prvi podaci o nestanku mladog Riječanina objavljeni su na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba, dok su se prijatelji i poznanici biciklista ujedinili preko Facebook grupe koja je u samo dva dana okupila preko 600 članova. Članovi grupe već su bili krenuli u organiziranu potragu kada im je dojavljena vijest, kako je Igor pronađen, i ni riječ više.




Od strane talijanske policije također doznajemo kako je slučaj sretno okončan.


  – Slučaj Fehir je u tijeku, mladić je tijekom popodneva poslan na detaljan pregled zdravstevnog stanja u bolnicu u Vicenzi, nakon čega ćemo uzeti iskaz i slučaj staviti u daljnju obradu, kaže glasnogovornik policije u Vicenzi.   Okolnosti pod kojima se Fehir odjednom našao u Italiji dale bi se okarakterizirati kao otmica. Od izvora bliskih biciklistu doznajemo kako je otet kombijem, a navodno su otmičari bili odjeveni u policijske odore. Vitalan sportaš, uzoran student četvrte godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji prima državnu stipendiju u zadnji je trenutak, čini se, spasio živu glavu bijegom od otmičara.

  – Sin nam je poslao poruku: »Otet sam od strane tri kriminalca odjevena u odore hrvatskih policajaca. Bit će sve u redu, sad sam na sigurnom«, u jednom dahu prepričava nam Igorova majka Ružica čiji su sinovi 27-godišnji Alen i 30-godišnji Antonio istog trenutka krenuli prema Vicenzi, kod otetog, ali ipak živog brata. Zabrinuta majka odmah je alarmirala i nećakinje iz 100 kilometara udaljenog grada, koje sada također bdiju nad raspletom situacije.


– Kažu mi sinovi da je Igor dobro. Uspio je pobjeći do obližnje trgovine gdje mu je prodavačica pomogla pozvati hitnu pomoć. Ima posjekotine i ureze od škara i noževa po tijelu. Još je u bolnici na pretragama, čuvaju ga tri policajca, ali ja više nikome ne vjerujem, kaže Ružica pomalo nezadovoljna brzinom reakcijom hrvatske policije.


– Rekla sam sinu da ne ide voziti bicikl jer je jako vruće, ali me nije poslušao. Moj sin je uzoran mladi čovjek, nije kriminalac, ne pije, ne drogira se. Nakon što je nestao u četvrtak oko 15 sati, sljedećeg sam dana, u petak, otišla prijaviti nestanak na policiju u 10 sati ujutro. Najprije sam neko vrijeme čekala da me netko primi, potom su mene ispitivali dva sata. Rekli su mi da kreću u potragu za 24 sata. Pa zar je moguće čekati dok se negdje možda jedan život gasi?, pita se potresena majka mladića koja će mirno spavati tek kad joj se sin vrati u Rijeku.