Vrhovni sud

Otac koji je kćer ubio iz milosrđa mora opet na sud

Ana Raić Knežević

Odlučio je tako Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuvši presudu kojom je Gregurića vijeće Županijskog suda u Sisku kaznilo s godinom dana zatvora te još godinom dana uvjetnog zatvora



ZAGREB  Joso Gregurić (58) koji je prije dvije godine ubio svoju teško bolesnu kćer Marijanu ne mogavši gledati više njezine patnje morat će ponovno sjesti na optuženičku klupu.


Odlučio je tako Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuvši presudu kojom je Gregurića vijeće Županijskog suda u Sisku kaznilo s godinom dana zatvora te još godinom dana uvjetnog zatvora.


Iako hrvatski kazneni zakon ne poznaje tzv. ubojstvo iz samilosti, u presudi su na Gregurićevoj strani uzete u obzir brojne oklakotne okolnosti te mu je kazna izrečena ispod zakonskog minimuma.




   Marijana, koja je bila uspješna studentica i bavila se manekenstvom, nakon što joj je utvrđena anomalija žila u centru mozga završila je gotovo u komi.


Pune tri godine je vegetirala, je otac, koji to više nije mogao gledati, 8. listopada odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.


   Ubrizgao joj je otopinu tableta kroz sondu za hranjenje i razrezao joj zapšeća uslijed čega je djevojka preminula.


I sebi je srhvani otac pokušao oduzeti život, no to mu nije uspjelo, pa će sada po drugi put morati prolaziti agoniju gubitka svog djeteta.