Dobio od djeda auto na poklon, pa skrivio nesreću

Osamnaestogodišnjak koji je BMW-om pregazio ženu pušten na slobodu

Vanja Vesić

Dok obitelj tuguje, šokirani mještani ne griju ogorčenje i ljutnju. Prije svega upiru prstom u obitelj tek punoljetnog mladića iz osam kilometara udaljenog Kravarskog ali i nadležna lokalna i državna tijela



ZAGREB – Mladi vozač A. M.(18) koji je BMW-om pregazio pješakinju Nevenku Nestić(53) na pješačkom prijelazu u Maloj Buni u utorak navečer, u četvrtak je pušten da se brani sa slobode uz mjere opreza – zabrane upravljanja vozilom i napuštanja boravišta.


Takvu odluku donijela je istražna sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici odbivši prijedlog tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.


Očekivano, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici najavilo je žalbu na odluku sutkinje. Prethodno je ispitan u Odvjetništvu kao osumnjičenik za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom ali i za kazneno djelo nepružanje pomoći unesrećenoj. Policija i sudstvo ne otkrivaju njegov identitet.




DORH je izvijestio kako postoji osnovana sumnja da 18-godišnjak “nije upravljao vozilom na način da može pravodobno zaustaviti se ispred pješačkog prijelaza”. Drugim riječima, za javnost je ostao nepoznat i podatak kojoj je brzinom vozio. DORH navodi da je prednjim desnim dijelom vozila naletio na pješakinju na “zebri”.


Uslijed siline naleta 53-godišnja žena odbačena je na prednji dio vozila i preko BMW-a pala na kolnik smrtno stradavši.


Ujedno, osnovana je sumnja da se 18-godišnjak nakon prouzročene prometne nezgode nije zaustavio i pokušao pružiti pomoć unesrećenoj pješakinji. Kako smo dan ranije izvijestili mladi vozač nije imao ni položeni vozački ispit a vozio je prebrzo kolnikom Malobunske ceste u neregistriranom vozilu. Nakon bijega, na mjesto nesreće vratio se sat vremena kasnije i sve priznao policiji. Nesretna žena poginula je nedaleko od kuće oko 21, 30 sati vraćajući se s posla iz bolnice. Radila je kao medicinski laborant u uglednoj zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Bila je supruga i majka dvije odrasle kćeri.


Prema neslužbenim informacijama, mladić je automobil BMW 520 I dobio na poklon od djeda. S obzirom da je mlađi punoljetnik vozilo takve snage motora nije ni mogao legalno voziti.


Dok obitelj tuguje, šokirani mještani ne griju ogorčenje i ljutnju. Prije svega upiru prstom u obitelj tek punoljetnog mladića iz osam kilometara udaljenog Kravarskog ali i nadležna lokalna i državna tijela. Malobunska cesta i ranije je bila meta divljanja pijanih seoskih momaka koji za drugu “zabavu” ne znaju. Nažalost, prevencija je zakazala i tragedija se dogodila.