Županijski sud u Karlovcu

Optužnica za teško ubojstvo supruge u Svetom Roku, traži se produljenje pritvora

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Djelo se smatra teškim ubojstvom po odredbi članka »tko ubije blisku osobu koju je već ranije zlostavljao«, što znači da okrivljenika, ako mu se na sudu dokaže takva kvalifikacija, čeka dugotrajna kazna zatvora ili najmanje deset godina



KARLOVAC  Zbog teškog ubojstva, na Županijskome sudu u Karlovcu podignuta je u četvrtak optužnica protiv 60-godišnjega hrvatskog državljanina, kojega se tereti da je suprugu, koju je i prije zlostavljao, nekoliko puta snažno udario i da je od posljedica tih udaraca umrla, te je zatraženo i da mu se produlji istražni zatvor.


Kako je priopćilo karlovačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO), nakon provedene istrage okrivljenik se tereti da je 5. kolovoza 2014. u obiteljskoj kući u Svetom Roku, u lovinačkoj općini, verbalno i fizički napao suprugu, koju je i prije nekoliko puta fizički i psihički zlostavljao, te joj je »s ciljem da je liši života rukama i nogama zadao više snažnih udaraca po glavi i tijelu«.


Od teških ozljeda žena je umrla 12. kolovoza 2014. u Općoj bolnici u Zadru.




Djelo se smatra teškim ubojstvom po odredbi članka »tko ubije blisku osobu koju je već ranije zlostavljao«, što znači da okrivljenika, ako mu se na sudu dokaže takva kvalifikacija, čeka dugotrajna kazna zatvora ili najmanje deset godina.


U priopćenju DORH-a također stoji da je optužnicom predloženo da se okrivljeniku na temelju članka 123. stavka 1. točka 4. produlji istražni zatvor, određen rješenjem Županijskoga suda u Karlovcu.


To znači da je istražni zatvor nužan radi neometanoga kaznenog postupka za djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i za koje su okolnosti u kojima je počinjeno posebno teške.