Obećala spas i sreću

Optužena za prevaru: Tvrdi da ih nikada nije vidjela, a dali joj milijune za liječenje molitvom

Slavica Kleva

Snimila Slavica KLEVA

Snimila Slavica KLEVA

Oštećen bračni par kazneno je prijavio Zoricu Damnjanović u kolovozu 2012. godine kada su shvatili da su prevareni



Na Općinskom sudu jučer započelo je suđenje 58-godišnjoj Zorici Damnjanović iz Pule optuženoj za prevaru. Tereti se da je, lažno se predstavljajući kao osoba koja liječi molitvom, bračni par, hrvatske državljane s prebivalištem u Njemačkoj, koji joj je bezrezervno vjerovao da će pomoći u njihovom izliječenju, prevarila za više od tri milijuna kuna u nepunih sedam mjeseci.


Pred sutkinjom Damirom Delost izjasnila da se ne osjeća krivom te da će u tijeku postupka dokazati, ne samo da nije prevarila bračni par, nego da ih nikada nije vidjela.


Njezin odvjetnik Anton Denona na početku suđenja  predočio je sudu potvrdu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Republika Srbija, da je oštećni bračni par za isto kazneno djelo prijavio Zoricu Damnjanović i u Beogradu.




Prema optužnici, oštećeni stariji bračni par javio se na njezin oglas izašao srpskom časopisu »Svet« u komu je oglasila da liječi molitvom i kontakt telefonom. Kada su je supružnici nazvali, Zorica Damnjanović se lažno predstavila kao »majka Milenija Milanović iz riječkog manastira«. Iskoristila je njihovu očajnu želju za izliječenjem i lažno im prikazala da će ih izliječiti i pružiti im spas i sreću molitvom. Kroz više telefonskih razgovora s oštećenima, lažno je prikazivala da će im djeca umrijeti, a potom obećavala da će spasiti njihove živote, ali da joj za to moraju poslati poklone i novac.


Opširnije u tiskanom izdanju