Policija ušla u kafić

Okončana drama u Osijeku: ubio ženu i gosta u kafiću, nakon nekoliko sati presudio i sebi

Glas Slavonije

Specijalci su u ugostiteljsku objekt ušli nakon što se čuo pucanj. Po ulasku su zatekli mrtvo tijelo muškarca za kojega se sumnja da je prijepodne u tom kafiću ubio dvije osobe.



OSIJEK Žena i muškarac ubijeni su nešto poslije 11 sati u kafiću u Osijeku, a muškarac koji je pucao na njih i sam se ubio nakon nekoliko sati. 


NOVO 17.00! Nešto poslije 16,30 sati policajci su ušli u osječki kafić i pronašli mrtvo tijelo osumnjičenog za današnje dvostruko ubojstvo, a najvjerojatnije je riječ o samoubojstvu, izvijestila je osječko-baranjska policija.


Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec izjavio je da su specijalci u ugostiteljsku objekt ušli nakon što se čuo pucanj. Po ulasku su zatekli mrtvo tijelo muškarca za kojega se sumnja da je prijepodne u tom kafiću ubio dvije osobe.




U tijeku je očevid kojim će se utvrditi pojedinosti ovih događaja, dodao je Premec.


Izvijestio je da su, nakon višesatnih pregovora, policajci zadnji kontakt s osumnjičenim imali nekoliko minuta prije ulaska, a nakon što se iz unutrašnjosti kafića čuo zvuk sličan pucnju ušli su unutra. Djelatnici Hitne pomoći konstatirali su smrt osumnjičenog.


Premec je rekao i kako će se identitet ubijene žene i muškarca utvrditi tijekom očevida, a po neslužbenim informacijama osumnjičenik je usmrtio svoju suprugu i jednoga od gostiju kafića.


NOVO 14.53! Policijski službenici pregovaraju s osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo u osječkom ugostiteljskom objektu, ali nije riječ o talačkoj krizi jer je u objektu samo osumnjičenik, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.


Glasnogovornik PU Darijo Premec izjavio je novinarima na mjestu događaja da policijski službenici, među kojima su i pripadnici specijalne policije, rade na uhićenju osumnjičenika, s kojim je uspostavljen kontakt preko službenog pregovarača.


Premec nije mogao potvrditi je li osumnjičenik, koji je ubio ženu i muškarca, pucao i na policiju, kazavši da će se takve informacije još provjeriti.


U policiji nisu mogli potvrditi ni neslužbene informacije da je osumnjičenik usmrtio svoju suprugu, jer identitet usmrćenih još nije potvrđen.


 Interventna policija upravo pokušava doći do tijela muške i ženske osobe koje su ubijene u kafiću koji se nalazi kraj auto-tržnice u Ulici Svetog Leopolda Mandića u Osijeku, javlja Glas Slavonije.


Kako prenosi dnevni list, muškarac koji je pucao ne dozvoljava policajcima prilazak mjestu zločina i zapucao je na njih. Prema izjavama očevidaca prije otprilike sat vremena muška osoba zaustavila je automobil ispred kafića, izvadila pušku iz prtljažnika i ušla u unutrašnjost gdje je zapucala.


Vrlo brzo stigle su brojne policijske snage kao i interventni policajci naoružani dugim oružjem, u pancirkama i sa šljemovima na glavama. Kada su pokušali prići ugostiteljskom objektu ponovno se čula pucnjava, a navodno su i policajci uzvratili vatru. Pristigla su i dvoja kola Hitne pomoći no koliko je situacija ozbiljna svjedoči i to da još uvijek ne mogu prići mjestu događaja. Promet je blokiran od nadvožnjaka kod auto tržnice do skretanja za Avenue Mall.


Glasnogovornik osječko-baranjske Policijska uprave Darijo Premec kazao je samo da su dojavu o izgredu zaprimili oko 11,20 sati, a prema prvim podatcima usmrćeni su najvjerojatnije iz vatrenog oružja. Istaknuo je da policija pokušava doći do osumnjičenog muškarca.