Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
28. veljače 2020.
Poznati pravnik

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju
Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2017. u 18:45 2017-11-07T18:45:08+01:00

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja zbog kaznenog djela prijetnje, objavljeno je u utorak na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Bjelovaru.

Prema navodima Općinskog državnog odvjetništva, Vladimir Gredelj počinio je kazneno djelo prijetnje početkom listopada 2016. u Daruvaru nakon glavne rasprave održane kod Općinskog suda u Bjelovaru, Stalne službe u Daruvaru, kao punomoćnik tužitelja.

Nezadovoljan prijedlozima tužene strane, u namjeri da ustraši tuženika M. K., rekao mu kako će mu priuštiti da više ne obavlja posao koji radi, a što je kod M. K. izazvalo strah za budući rad u svom zvanju te strah za svoju materijalnu egzistenciju i egzistenciju svoje obitelji, navodi Odvjetništvo.

Općinsko državno odvjetništvo Bjelovar predložilo je da nadležni sud okrivljeniku za počinjeno kazneno djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, s time da se temeljem odredbe članka 56. Kaznenog zakona odredi da se kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci neće izvršiti ako za vrijeme od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.