Misteriozni slučaj

OSTACI ODJEĆE DOKAZUJU: U septičkoj jami nađen Splićanin za kojim se tragalo dva mjeseca

Mario Matana

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Ova priča s tragičnim završetkom vrlo vjerojatno nikad neće biti rasvijetljena do kraja: tijelo je pronađeno u septičkoj jami dvokatnice u izgradnji u vlasništvu Rudolfa Ožića Bašića (60), koji je bio jedan od glavnih osumnjičenih. No on je u subotu počinio samoubojstvo



Gotovo je sigurno, u septičkoj jami pored obiteljske kuće u Makarskoj, pronađeni su posmrtni ostaci 46-godišnjeg Ante Zovka, Splićanina za kojim se tragalo od kraja svibnja!


Tijelo je pronađeno u četvrtak kasno navečer, a očevid te ispumpavanje septičke jame (sve se odvijalo polako, kako se ne bi uništili potencijalni dokazi poput čahura) potrajalo je do petka popodne. Službeni nalazi obdukcije pak još nisu poznati, tek će DNK analiza definitivno potvrditi identitet, no istražitelji su prilično sigurni da je u pitanju upravo Zovko, dijelom i po ostacima odjeće u kojima je pronađen.


Ova priča s tragičnim završetkom vrlo vjerojatno nikad neće biti rasvijetljena do kraja: tijelo je pronađeno u septičkoj jami dvokatnice u izgradnji u vlasništvu Rudolfa Ožića Bašića (60), koji je bio jedan od glavnih osumnjičenih, ili barem ključni svjedok, cijele misterije oko nestanke Zovka.




Međutim, Rudolf Ožić Bašić nije pomogao policiji tijekom istrage, a u subotu je počinio samoubojstvo! Objesio se još u subotu ispred svoje kuće u Makarskoj, one iste gdje je jučer došlo do grozomornog otkrića u septičkoj jami.


Za sada sve upućuje na suicid iz grižnje savjesti. Jer, Ožić Bašić je već prije dvadesetak dana pokušao sebi oduzeti život, u golfu su ga vidjeli Makarani kako krvari prerezanih žila te pozvali Hitnu pomoć. Tad mu je spašen život, sve do prošlog petka nalazio se na Odjelu psihijatrije kada je pušten. Samo da bi već sutradan skončao objesivši se o “odrinu”.


Dosadašnji tijek policijske istrage doveo je u direktnu vezu Ožića Bašića i Zovka, upravo je 60-godišnjak posljednji vidio živog Splićanina. Došao je u Makarsku zbog kupnje automobila, za nekih šest tisuća eura u džepu se sumnja da je bio motiv. Ožić Bašić ga je posljednji i vidio živog, no do kraja je ostao pri tezi da je Ante Zovko ušao u srebrni metalik mercedes E-klase, nešto noviji “okaš” zagrebačkih tablica, i da se odvezao s tim prijateljem.


Drugi svjedoci pak su tvrdili da se Zovko vratio iz tog mercedesa do kafića gdje je bio s Ožićem Bašićem pa su ova dvojica skupa otišla u VW up, automobil kojeg je navodno Zovko kupovao. Nakon pronalaska tijela Ante Zovka i suicida Rudolfa Ožića Bašića, pitanje je hoće li se otkriti prava istina i eventualni drugi likovi upleteni u ovu priču…