Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Pucnjava u Zagrebu

foto Novi obračun romskih klanova: Napucavali se iz auta, jedan ozlijeđen, jedan uhićen

Foto Marko PRPIĆ i Igor SOBAN / PIXSELL
Foto Marko PRPIĆ i Igor SOBAN / PIXSELL
Autor: ,
Objavljeno: 21. rujan 2018. u 22:10 2018-09-21T22:10:00+02:00

Svemu je svjedočio i Domagoj Zovak, satiričar te urednik na N1 televiziji, koji je na svom Facebooku napisao: "Bio sam jedan auto ispred ovoga. Čujem pucnjeve iza sebe. U retrovizoru vidim ljude kako se sagibaju u autu iza mene. U desnom retrovizoru vidim debila bradatog kako skače na haubu Audija, upada u auto i bježe kroz zeleno dalje niz Vukovarsku. Bile su neke strane registracije na PH"

U neposrednoj blizini Hotela Meridijan16, u Vukovarskoj ulici 241 u Zagrebu, u petak navečer došlo je do nove pucnjave. To je nešto prije 21,30 sati potvrdila i Policijska uprava zagrebačka, piše portal Jutarnjeg lista.

Hina javlja da se pucnjava dogodila na raskrižju Vukovarske i Držićeve ulice.

Ozlijeđeni nije u životnoj opasnosti

Nekoliko je osoba samo pristupilo u VIII. policijsku postaju, javlja televizija N1.

Iz Klinike za traumatologiju su pak potvrdili da su zaprimili jednog muškog pacijenta koji je zadobio prostrijelnu ranu iznad desne natkoljenice te nije u životnoj opasnosti, javlja televizija N1.

Sve raspoložive policijske snage su se angažirale u potrazi za sudionicima pucnjave, a pripadnici interventne i temeljne policije dežurali su oko kuća u gradskim zonama u kojima žive članovi sukobljenih obitelji i drugi upleteni u rat dvaju romskih klanova. Prema prvim neslužbenim informacijama, pucano je iz jednog automobila u drugi, u kojemu je najmanje jedan muškarac ranjen, doznaje Jutarnji.

Propucani automobil potom se suludom vožnjom probio do Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, gdje je ranjeni muškarac došao po pomoć. Ubrzo se oko bolnice okupio veći broj Roma, kojima policajci nisu dozvolili ulazak u zgradu. Također neslužbeno, jedan je muškarac samovoljno došao u policijsku postaju na Trnju, a za drugim se tragalo.

Nedugo nakon pucnjave, svjedoci su na Vukovarskoj kod Heinzelove vidjeli BMW koji je suludom brzinom jurio prema istoku, javlja Jutarnji.

Policija je zaprimila dojavu o pucnjavi oko 20,40 sati. Prema izjavama svjedoka pucalo se iz jednog automobila na drugi, piše Večernji list, koji neslužbeno doznaje da bi se opet moglo raditi o sukobu klanova dviju romskih obitelji. Sličnom kakav se nedavno dogodio u obližnjem kvartu Vukomerec.

Kako doznaje Jutarnji list, večerašnja pucnjava dogodila se upravo pred kućom obitelji Osmanović, jedne od obitelji čiji su članovi sudjelovali u šokantnom obračunu u Vukomercu.

Talevizijski urednik svjedočio pucnjavi

A svemu je u petak navečer svjedočio i Domagoj Zovak, satiričar te urednik TV emisije "Prime Time" N1 televizije, koji je na svom Facebooku napisao: "Bio sam jedan auto ispred ovoga. Čujem pucnjeve iza sebe. U retrovizoru vidim ljude kako se sagibaju u autu iza mene. U desnom retrovizoru vidim debila bradatog kako skače na haubu Audija, upada u auto i bježe kroz zeleno dalje niz Vukovarsku. Bile su neke strane registracije na PH".

Podsjetimo, prošli tjedan, u srijedu, u Vukomercu su se sukobile dvije romske obitelji, a zbog paljbe iz kalašnjikova ispred OŠ Vukomerec, i to baš u vrijeme kad su djeca izlazila s nastave, u tom zagrebačkom kvartu je zavladala atmosfera panike i straha.

pucnjava, Vukovarska ulica, Zagreb/ Foto Igor Soban / Pixsell

pucnjava, Vukovarska ulica, Zagreb/ Foto Igor Soban / Pixsell

pucnjava, Vukovarska

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.