Jedan ozlijeđeni još u šok sobi

Novi detalji slijetanja “corse” u kanjon Rječine: Mladići su nakon koncerta krenuli na burek u Rijeku

Fiore Vežnaver

S. S. je pod paskom liječnika koji kažu da se mladić polako oporavlja. Stanje ostale dvojice ozlijeđenih je nešto bolje. Obdukcija je potvrdila da su uzrok smrti vozača višestruke teške ozljede



RIJEKA Ipak je ozbiljnije no što se to u početku doimalo zdravstveno stanje jednog od trojice mladića, žitelja Podhuma, koji su preživjeli pad automobila u kanjon Rječine u nedjeljno jutro.


Dvadesetogodišnji S. S., koji je teško ozlijeđen pri padu corse u 60-metarsku provaliju, nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja sušačke bolnice, i pod stalnom je paskom liječnika koji priopćavaju da se mladić polako oporavlja. Hospitaliziran je u šok-sobi, gdje se inače smještaju pacijenti kojima je ugrožen život, no izgleda da njegovo zdravstveno stanje ipak nije toliko ozbiljno, a prognoze su optimistične.


Nakon nesreće su u sušačkoj bolnici zadržana na liječenju još dvojica mladića iz Podhuma, 26-godišnji D. F. i 17-godišnji D. R., no njihove su ozljede blaže naravi od onih mladića koji je u šok-sobi, mada su i ozljede 26-godišnjaka kvalificirane kao teške.




U sklopu rasvjetljavanja okolnosti tragične nesreće, u riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku jučer je obavljena obdukcija nad tijelom smrtno stradalog 23-godišnjeg Luke Knapića, koja je potvrdila pretpostavke da su uzrok njegove smrti višestruke teške ozljede. Nesretni mladić, koji je bio vozač corse, ispao je iz auta što se isprevrtao sve do dna kanjona, prostora bivše Hartere.


Jeziva tragedija ponad Ulice Franje Račkog u Rijeci, kojom je okončan izlazak grupe mladića iz Podhuma, dogodila se u 3.40 sati. Policijski očevid pokazao je da se u pozadini nesreće nalazi nepropisno pretjecanje vozača corse, preko pune crte, i prevelika brzina. Auto se survao u ambis nakon što je pretekao barem tri vozila, po službenoj verziji događaja.


Opel corsa, riječke registracije, spuštala se prema središtu Rijeke iz smjera Orehovice, a četvoricu je nesreća zadesila u prvom oštrom zavoju nakon tunela Banska vrata. Nakon pretjecanja vozač prebrze corse je, dok se izlaskom iz zavoja nalazio na lijevoj strani ceste, izgubio kontrolu nad vozilom. Došlo je do zanošenja automobila koji je nakon toga skrenuo udesno s kolnika, popeo se na nogostup i malo proširenje pa zabio u zaštitnu ogradu. No, ograda nije izdržala, corsa ju je probila i završila u provaliji…


Corsa se prevrtala šezdesetak metara, među stablima, makijom i preko stijenja, dok se nije zaustavila na dnu, uz prostore nekadašnje Hartere. Auto, smrskan do neprepoznatljivosti, na kraju se zaustavio na kamenom zidu. Nesretni vozač je, nažalost, preminuo na mjestu nesreće.


Po riječima ljudi upućenih u slučaj, četvorica mladića su nastradala nakon što su bili su na koncertu Joleta u Čavlima, a onda ujutro odlučili otići na burek u Rijeku. Nažalost, grupi iz Podhuma sreća jednostavno nije bila naklonjena: da je corsa skrenula s kolnika samo metar ulijevo, udarila bi u čvrsti, masivni zid i ostala na cesti.