Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 24° 24° 1
27. lipnja 2019.
Spasili ih vatrogasci i HGSS

Nova nesreća u NP Plitvička jezera: Tri korejske turistkinje tijekom šetnje survale se u provaliju

Ilustracija / Foto Arhiv NL
Ilustracija / Foto Arhiv NL
Autor: ,
Objavljeno: 20. rujan 2015. u 12:21 2015-09-20T12:21:00+02:00

 Tri turistkinje iz Koreje, ozlijeđene jutros u padu na Plitvicama, dobro su i oporavljaju se od zadobivenih ozlijeda, doznaje se u nedjelju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Turistkinje su u nedjelju ujutro pale sa staze i kotrljale se niz padinu između trideset i četdeset metara. Prema prvim policijskim informacijama, na vlastitu su odgovornost prekoračile obilježenu stazu i zagrljene htjele napraviti fotografiju s Velikim slapom u pozadini.

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje Hina u Općoj bolnici u Karlovcu.

Kirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne ozljede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejskog Veleposlanstva.

Dvije turistkinje, u dobi od 57 i 64 godine, izvukli su djelatnici Nacionalnog parka, rendžeri i vatrogasci, dok je treća (57) završila na tako nezgodnom mjestu da je trebala pomoć HGSS-a, kaže glasnogovornica gospićke Policijske uprave Maja Brozičević.

Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Josip Brozičević kaže da je turistkinja koju je spašavala HGSS zadobila prijelom ruke i druge manje ozljede, ali da je sve izgledalo puno ozbiljnije.

"Imala je i bolove u leđima i bila je pothlađena, ali brzo smo reagirali te je dva sata nakon nesreće već bila u rukama liječnika", rekao je Brozičević.

'Otkrio' je i kako su turistkinje prvo pale u dubinu od oko pet metara, pa se potom još najmanje trideset metara kotrljale po strmini, te završile na šumovitom djelu, relativno daleko od jezera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka