Spašavali glave

Nisu imali veze s utakmicom: Mladići kojima je zapaljen auto u Split nisu došli zbog nogometa

Mario Matana

Ilustracija S. Drechsler

Ilustracija S. Drechsler

Lako je za auto, ali je ovo za mene pokušaj ubojstva! I to se nije dogodilo gdje su oni stali, nego puno prije, morali su bježati s automobilom koji je već počeo gorjeti! Nema smisla više, ti huligani nisu navijači nego obični nasilnici, kaže vlasnik



SPLIT  Policija još uvijek nema osumnjičenih u slučaju huliganskog napada na četvoricu mladića u peugeotu 3008 zagrebačkih registracija, koji se dogodio u nedjelju nešto prije nogometne utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu. U automobil je ubačeno eksplozivno sredstvo, pretpostavlja se Molotovljev koktel, a dvojica 22-godišnjaka su lakše ozlijeđena dok su pokušavala ugasiti vatru.


Vlasnik automobila, predstavnik tvrtke iz Zagreba, kazao nam je da su u automobilu bili direktorov sin i njegovi prijatelji i – uopće nisu išli na utakmicu.


»Lako je za auto, ali je ovo za mene pokušaj ubojstva! I to se nije dogodilo gdje su oni stali, nego puno prije, morali su bježati s automobilom koji je već počeo gorjeti! Nema smisla više, ti huligani nisu navijači nego obični nasilnici – došlo je vrijeme da ja, kada idem u Split u posjet prijateljima, moram paziti ima li kakva utakmica… A isto se događa i u Zagrebu, nema tu razlike među tim divljacima kojih nema puno, a koliko štete naprave u odnosima među ljudima«, rekao nam je vlasnik zagrebačke tvrtke.




Dodao je  i da se dvojica ozlijeđenih mladića još uvijek oporavljaju, iako će jednom od njih biti potrebna transplantacija kože na prstu zbog opekotine.