Šokantna istina

Nevjerica u zagrebačkoj Dubravi: Naša Ružica pljačkala banke?! Možda to ipak nije ona…

Ana Raić Knežević



U kutu, podalje od šanka sjedio je upravo Ružičin suprug u svojim mislima. Ostavili smo ga na miru. Ružica, supruga i majka trojice sinova jedan je netipičan primjer za pravosuđe i policiju, fenomen ljudi koji su se zbog vraćanja dugova državi odlučili na krajnje očajnički potez s druge strane zakona.



    Naša ekipa posjetila je Caffe Bar 22, ugostiteljski objekt u zagrebačkoj Dubravi kojeg je vodila Ružica.   Iako je naizgled to bio još jedan uobičajen dan za goste kafića, nepretencioznog birca sa šarmom kvartovskog okupljališta na Aveniji Dubrava s pristojnim cijenama i ugodnim osobljem, osjećala se neuobičajena tišina. Ipak, dvije-tri lijepe riječi o ženi koju znaju kao toplu i srdačnu osobu nisu se mogle prešutjeti s obzirom da je policijska strana priče već na svim novinskim stranicama. 




    – Skidam joj kapu. Ružica je prekrasna osoba. Svi koji je znaju, reći će vam isto. Nitko nije mogao pretpostaviti što će se dogoditi. Nitko. Jednostavno, nije bilo ni nikakvih znakova, kazala nam je potiho konobarica iz kafića.   


Iako su ju gotovo svi prepoznali na fotografijama s video-nadzora banki što ih je opljačkala, ipak ne žele priznati da je upravo ona počinila ta razbojništva. 


– Pa vidite kako joj dobro stoji ta perika i te naočale. Ma možda to ipak nije ona, komentirali su Ružičini susjedi. 


    Doznajemo da je u svojoj obrani osumnjičena pljačkašica objasnila kako je svojevremeno imala u najmu kafić u sklopu Doma zdravlja Siget. No, taj je lokal morala zatvoriti, a dug prema zdravstvenoj ustanovi popeo se na 87.000 kuna. Priznala je da je prije par godina nabavila plinski pištolj zbog vlastite zaštite. Sada ga je koristila za oružane prepade u bankama. Prisjetila se i kako je među novčanicama, kojima je plaćala porez, pronašla dvije slijepljene elektro-kemijskom ampulom, zaštitom uz pomoć koje bi se novcu trebalo ući u trag. Na vrijeme ih je primijetila, pa zaštita nije aktivirana, zbog čega je dobila tek dodatno vrijeme za skrivanje od policije.