Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 26° 29° 2
18. lipnja 2018.
S tjeralice u zatvor

Ne može si pomoći: Riječanin opet uhićen s drogom i lažnim dokumentima

Protiv Damira Ivezića na snazi je bila tjeralica / Foto Marin ANIČIĆ
Protiv Damira Ivezića na snazi je bila tjeralica / Foto Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2017. u 10:12 2017-07-17T10:12:42+02:00

Pretresom stana u kojem je boravio, 28-godišnjem Iveziću su pronađene dvije vrećice s nešto više od 30 grama kokaina, 20 grama marihuane, a ponovo je zatečen s krivotvorenom putovnicom i osobnom iskaznicom

RIJEKA - Damir Ivezić zvan Rambo jučer je nakon kratkog boravka na slobodi u jutarnjim satima doveden dežurnom tužitelju zbog provođenja dokazne radnje prvog ispitivanja zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga i krivotvorenje isprava.

Pretresom stana u kojem je boravio, 28-godišnjem Iveziću su pronađene dvije vrećice s nešto više od 30 grama kokaina, 20 grama marihuane, a ponovo je zatečen s krivotvorenim ispravama, koristio se lažnom putovnicom i osobnom iskaznicom. Kratko je boravio na slobodi stoga jer je potkraj rujna prošle godine doveden sucu istrage zbog istovrsnog kaznenog djela, a boravio je u istražnom zatvoru i u lipnju prošle godine zbog protupravne naplate i u tom slučaju platio jamstvo u iznosu 30 tisuća kuna.

Tada je potpisao izjavu da za vrijeme boravka neće počiniti drugo kazneno djelo, ali je riječ i jamstvo »obrisao« onog trenutka kad ga je policija nakon tri mjeseca zatekla sa 101,6 grama heroina, 200 grama amfetamina i nešto manjom količinom marihunae. Tada ga je policija zatekla i s lažnom vozačkom dozvolom i osobnom iskaznicom, dokumentima s njegovom fotografijom, ali drugim imenom izdanim u Republici Sloveniji. Tom prilikom sudac istrage nije mu odredio jamstvo već mu je odredio istražni zatvor bez mogućnosti izlaska iz zatvora. No, u međuvremenu se Ivezić zbog zlouporabe droga nagodio na zatvorsku kaznu i do pravomoćnosti pušten, no očigledno ne zadugo. Stoga je jučer odmah nakon ispitivanja sproveden u riječki zatvor jer je protiv njega na snazi egzistirala tjeralica i pritvor.

Ivezić je višestruko osuđivana osoba zbog činjenja kaznenih djela iz domene zlouporaba opojnih droga, ima najmanje šest pravomoćnih presuda, izricane su mu bezuvjetne višegodišnje kazne zatvora.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka