Detalji napada na maloljetnicu

Nasilnik iz kraljevičkog autobusa: Primio je za kosu i glavom joj udarao u naslon sjedala

Slavica Kleva

Vidno alkoholiziran muškarac 15-godišnjakinju je provocirao već na autobusnom stajalištu u Kraljevici, a zatim je ušao za njom u autobus te sjeo pored nje. Kada ga je molila da je ostavi na miru, primio ju je za kosu i počeo udarati njezinom glavom u okvir sjedala



RIJEKA » Ne osjećam se krivim, kazao je Željko Filipić zvan File (36) iz Križišća, Mali Dol, nakon što je sjeo pred vijeće sutkinje za mladež Damire Delost optužen da je teško ozlijedio maloljetnu djevojku i prijetio joj. Vrlo ružan događaj zbio se krajem listopada prošle godine oko 21.45 sati na autobusnoj stanici u Kraljevici.


  Na stajalištu u Kraljevici u smjeru Šmrike nalazilo se nekoliko maloljetnih djevojaka i mladića čekajući autobus na liniji broj 29. Zatekao se na autobusnom stajalištu i Filipić i provocirao maloljetnu djevojku i njezine prijatelje koji na njega nisu obraćali pažnju. Bio je, kako su kasnije rekli u istrazi, vidno u alkoholiziranom stanju.


Slomljeni nos


Po dolasku autobusa Filipić drškom kišobrana jednu od njih udara po stražnjici, a kada se žrtva popela u autobus, udara i nju drškom kišobrana i nakon njezina ulaska, ulazi za njom u autobus i sjeda na sjedalo ispred nje. No, ne ostavlja je na miru, obraća joj se kao da se ništa nije dogodilo. Iziritiran njezinim ignoriranjem, Filipić je najprije nekoliko puta šamara pitajući je:




»A što ćeš sada napraviti?«. Istodobno se seli i sjeda pored nje, podigne noge na sjedište i tako joj blokira prolaz, a na njezinu molbu da je ostavi na miru, hvata je rukom za kosu svezanu u rep i udara njezinom glavom u metalni okvir naslona prednjeg sjedišta! Djevojka pokušava pobjeći, vrišti, on je hvata za ruku i povlači natrag na sjedište i ponovo je pita: »Što ćeš sada napraviti?«. Ona mu kroz suze odgovara »da će kada dođe kući zvati policiju«, a on joj uzvraća: »Doći ću ti kući i ubiti tebe i brata«.


  Filipić je nakon toga opet udara nekoliko puta, njezinom glavom ponovo udara naslon prednjeg sjedala uslijed čega je nesretna djevojka zadobila prijelom nosne kosti s pomakom, ozljedu teške naravi.


Kriv alkohol?


Tijekom istrage ovog neviđenog nasilja, svjedočili su žrtvini prijatelji koji su se zajedno s njom našli na autobusnoj stanici i koji su potvrdili Filipićevo alkoholizirano stanje. Svjedočio je i vozač autobusa koji je potvrdio da je mlada djevojka u jednom trenutku dotrčala do njega vičući: »Slomio mi je nos, slomio mi je nos!«.


  – Zatražila je da joj otvorim prednja vrata kako okrivljenik ne bi izašao za njom. Tada sam ubrzao vožnju kako bi što prije stigao do stanice u Šmriki, iskazao je vozač tijekom istrage.


  Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…