Nakon godinu dana bijega

Napokon pao razbojnik koji je lani pucao prema policajcu i vlasniku opljačkane poslovnice za otkup zlata

Ana Raić Knežević

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

No, sada su mu istražitelji ušli u trag, utvrdišvi da je riječ o 42-godišnjaku, kojeg se osim za ova dva pokušaja ubojstva, tereti i za 11 razbojništava. Mahom su mu na meti bile poslovnice za otkup plemenitih metala širom Zagreba



Gotovo godinu dana pred rukom pravde bježao je 42-godišnjak koji je tijekom oružanog prepada u poslovnici plemeniti metala na Aveniji Dubrava pokušao ubiti vlasnika, te jednog policajca.


No, sada su mu istražitelji ušli u trag, utvrdišvi da je riječ o 42-godišnjaku, kojeg se osim za ova dva pokušaja ubojstva, tereti i za 11 razbojništava. Mahom su mu na meti bile poslovnice za otkup plemenitih metala širom Zagreba, dok je jedno počinio u okolici Bjelovara. opljačkao je i tri pošte.


Jučer je Policijska uprava zagrebačka potvrdila da je 42-godišnjak uglavnom maskiran sunčanim naočalama, perikom ili šiltericom ulazio ulazio u poslovnice za otkup plemenitih metala i pošte, gdje je zaposlenicama i strankama prijetio vatrenim oružjem. Uspio je na taj način ukrasti 121 tisuću kuna.


Odlučan da pod svaku cijenu otme vrijedan plijen bio je 5. lipnja prošle godine kada je opljačkao još jednu poslovnicu za otkup plemenitih metala, no 29-godišnji vlasnik krenuo je za njim. Od Avenije Dubrava slijedio je kradljivca sve do Lovinačke ulice no tada je pljačkaš zapucao prema njemu. Tamo se potjeri priključio i policajac koji je čuo pucnjavu. – Nakon što ga je policijski službenik pokušao zaustaviti, iz službenog pištolja ispalio hitac u zrak, osumnjičeni je nastavio bježati. Kod raskrižja Kanarinske i Kijevske ulice, nakon ponovnog upozorenja policijskog službenika da stane, ispalio je hitac prema policajcu i vlasniku trgovine za otkup plemenitih metala, rekonstruirali su istražitelji. Razbojnik je u Kijevskoj ulici zaustavio teretnjak, zaprijetio 24-godišnjem vozaču uperivši u njega oružje. Prisilio ga je tako da ga poveze do Goričanske ulice nakon čega je pobjegao. Sada je ipak uhićen, te će kazneno odgovarati zbog svih ovih teških nedjela.