Istraga o pokušaju ubojstva

Napadačica s Krasice ostaje u istražnom zatvoru

Šarlota Brnčić

Odvjetnik je potvrdio da se nije branila šutnjom već da je iznosila obranu u kojoj je, neslužbeno doznajemo, tvrdila da je posegnula za nožem u samoobrani



RIJEKA Mirela Šabanović, 23-godišnja Ogulinka osumnjičena za pokušaj ubojstva 35-godišnjeg Riječanina Dragana Micana u kući na Krasici gdje su živjeli kao podstanari, do daljnjega ostaje iza rešetaka. Sudac istrage Duško Tišma prihvatio je  prijedlog riječkog Županijskog državnog odvjetništva da joj se odredi istražni zatvor. Sudac istrage odredio joj je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a određeno je i jamstvo od 250 tisuća kuna kojim se može zamijeniti mjera pritvora. 


Prethodno je ujutro privedena u državno odvjetništvo gdje ju je ispitala zamjenica županijske državne odvjetnice Barbara Sandalj. Iz riječkog ŽDO-a su po okončanju ispitivanja priopćili kako su po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske ispitali osumnjičenicu te da ju sumnjiče da je u večernjim satima 29. studenog u Krasici, nakon verbalnog sukoba sa svojim izvanbračnim suprugom, u nakani da ga liši života, kuhinjskim nožem više puta zamahnula prema njegovoj glavi i gornjem dijelu tijela. Tom prilikom ga je oštricom ubola u predjelu prsnog koša i trbušne stijene desno te zarezala po desnoj podlaktici, odnosno nanijela mu tešku i po život opasnu ozljedu, navode iz ŽDO-a. 


Ispitivanju osumnjičene djevojke prisustvovao je odvjetnik iz povjerenja kojeg su angažirali njezini roditelji, a koji nam je samo potvrdio da je iz Ogulina te da ne želi imenom i prezimenom izlaziti u javnost.Odvjetnik nam je potvrdio da se nije branila šutnjom već da je iznosila obranu u kojoj je, neslužbeno doznajemo, tvrdila da je posegnula za nožem u samoobrani.