Novi sukob Roma kod Karlovca

Nakon svađe, naguravanje autima na cesti: 50-godišnjak završio u bolnici

Damir Kundić

Nakon međusobnih prijetnji, pedesetogodišnjak je sjeo u svojeg "golfa" i krenuo sve prijaviti policiji, no drugi, čiji identitet i dob još nisu poznati, odmah je u svojoj "mazdi" krenuo za njim



Pedesetogodišnjak iz Draganića završio je u karlovačkoj Općoj bolnici nakon gotovo “filmskog trilera”, koji se danas oko pola šest poslijepodne odvijao na “staroj zagrebačkoj cesti” u Draganićkim Mrzljakima blizu Karlovca.


Nezgodi koja, srećom, nije okončala tragedijom prethodio je verbalni sukob dvojice lokalnih Roma. Nakon međusobnih prijetnji, pedesetogodišnjak je sjeo u svojeg “golfa” i krenuo sve prijaviti policiji, no drugi, čiji identitet i dob još nisu poznati, odmah je u svojoj “mazdi” krenuo za njim. Kad ga je dostigao, počeo je bočno udarati svojim autom u njegov, želeći ga izgurati s ceste. To je naposlijetku i uspio, pa je “golf” ubrzo sletio s ceste i završio na krovu. Pedesetogodišnjak nije teže ozlijeđen, ali je ipak odvezen u bolnicu, gdje je zadržan na promatranju.


Na licu mjesta su se, osim policije, odmah okupili i članovi obitelji zaraćenih strana. Događaj, kako se doznaje, nema nikakve veze sa zaraćenim karlovačkim romskim obiteljima Hudorović i Velić, čiji je sukob prije više od godinu dana počeo na sajmu konja kod Ogulina, a okončan je nezapamćenom krvnom osvetom kod Karlovca. Ona se dogodila na istoj cesti, gdje su trojica pripadnika obitelji Hudorović od kojih je jedan maloljetnik, otvorili vatru na kamion u kojem su se vozili Velići. Tom je prilikom ubijen Mate Velić, a teško su mu ranjene žena i kći. Hudorovići su lani osuđeni na ukupno 57 godina zatvora.