Miroslav Michael Rimarchuk (77) uskoro na optuženičkoj klupi

Nadriliječnik optužen da je od prevarenih pacijenata uzeo preko 200.000 kuna

Hina

Rimarchuka se tereti da je od kolovoza 2011. do početka rujna 2013. bez neophodne stručne spreme u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, točnije tvrtki koja nije registrirana za pružanje medicinskih usluga, pružao neodgovarajuće tretmane bolesnima i za to im naplaćivao 400 eura po danu



Rimarchuka se tereti da je od kolovoza 2011. do početka rujna 2013. bez neophodne stručne spreme u svojoj ordinaciji u Zaprešiću, točnije tvrtki koja nije registrirana za pružanje medicinskih usluga, pružao neodgovarajuće tretmane bolesnima i za to im naplaćivao 400 eura po danu.


Zbog njegovih lažnih tretmana znatno se pogoršalo zdravstveno stanje 12-godišnjoj dijabetičarki iz Bijeljine, a među nedjelima za koja je optužen su i lažno liječenje pacijentice iz Hrvatske, dvije slovenske državljanke i jednog Crnogorca.


“Tereti ga se da je navedenim osobama, između ostalog, aplicirao supstance produkata koje je neovlašteno proizvodio i za koje je znao da nemaju nikakvog medicinskog učinka, tvrdeći im da će se izliječiti upravo uzimanjem i korištenjem terapija koje im je on odredio i propisivao”, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.




Prema pisanju medija Rimarchuk je stomatologu iz Crne Gore uzeo 6.000 eura za liječenje ožiljaka od opeklina koje je tretirao hladnim tuševima i masti, Slovenku koja je imala rak jajnika za 400 eura po terapiji navodno je liječio ubrizgavanjem nepoznate bijele tekućine medicinskom špricom u rektum, dok je njenoj sunarodnjakinji, inače medicinskoj sestri, za istu ‘nagradu’ bijelu tekućinu u rektum ubrizgavao analnom sondom.


Bude li osuđen prijeti mu i do pet godina zatvora, a tužiteljstvo je uz optužnicu zatražilo da mu se produlji istražni zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.